Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Γιατί ξεχάστηκε ο..αρχικλεφταράς Κυριακίδης ; Επειδή τους έχει μπουκώσει όλους;
Tο Νο 2 στο σκάνδαλο Λαυρέντη Λαυρεντίαδη Πέτρος Κυριακίδης κρύβεται αυτή τη στιγμή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Υποτίθεται ότι δήθεν.. καταζητείται, αλλά από πλευράς διωκτικών Αρχών δεν υπάρχει ιδιαίτερος ζήλος και διότι γνωρίζουν από τη πρώτη στιγμή, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, το έσκασε κάπου  στο εξωτερικό.
Το κάπου είναι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο είναι το δεύτερο σπίτι του  και συνδέεται με αυτό με γερούς "επαγγελματικούς" δεσμούς...
Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι Γεν.Διευθυντής της Μ.Κ.Ο ΡΟΜΥΩΣΥΝΗ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η οποία και διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά ποσά.
Με τη Μ.Κ.Ο που έστησε ο Π.Κυριακίδης επιδίδεται σε ένα ευρύ φάσμα καθαρώς εμπορικών δραστηριοτήτων: Διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές, διακινεί θρησκευτικά βιβλία και CD...ενώ ο αθεόφοβος έστησε και τον  ραδιοφωνικό σταθμό του Πατριαρχείου ΡΟΜΙΩΣΥΝΗ, με το ίδιο δηλαδή όνομα που έχει και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του, ..η οποία και συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εξωτερικών απ΄όπου και λαμβάνει ουκ ολίγα κονδύλια... Μεγάλα τα πλοκάμια του Πέτρου Κυριακίδη...Γι αυτό και το Πατριαρχείο τον έχρησε ...  Μέγα Ευεργέτη! Αλλά τι ευεργέτης; Διότι ταυτόχρονα είναι και Γενικός δερβέναγας, διευθυντής της ΜΚΟ του Πατριαρχείου! Άλλη μια πρωτοτυπία ... από τη μια κάνει τον ευεργέτη κι από την άλλη μισθοδοτείται ...για τις υπηρεσίες του στη Μ.Κ.Ο!!!
Προσέξτε όμως και την παρακάτω λίστα, όπου φιγουράρουν ονόματα χορηγών της ΡΟΛΙΩΣΥΝΗΣ του Κυριακίδη... με πρώτο ευγενή ...χορηγό τον ίδιο και ...το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Μουσείο!!!!  Μεγάλη η πλάκα του ταλαντούχου αυτού λαμόγιου.. Μην πάτε όμως μακριά ... Εδώ ,μαζί με τον Λαυρεντιάδη τσουβάλιασαν τους περισσότερους εκδότες των ΜΜΕ... ακριβώς για να μην έχουν αντιπάλους στις πολυσχιδείς λαμογιές τους. 

Εγενες Χορηγο της ΡΟΜΥΩΣΥΝΗΣ...

- ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ www.ekdoseis-kyriakides.gr
 - Azia Resort & SPA, Πάφος Κύπρος  www.aziaresort.com
- Cyta  www.cyta.com.cy (Ο ΟΤΕ της Κύπρου)
στοχρος «Παντοκράτωρ» www.pantocrator.gr
- Διεύθυνση στοχώρου Πατριαρχείου εροσολύμων www.jerusalem-patriarchate.info 
-  ταιρία ISBSGROUP (Intelligent Software Business Solutions)  www.isbsgroup.com
- νοικτ Πανεπιστήμιο Κύπρου www.ouc.ac.cy
- Ραδιοφωνικς Σταθμς « Λόγος» www.logosradio.com.cy
- Ραδιοφωνικς Σταθμς ερς Μητρόπολης Λεμεσο www.imlemesou.org
- Πύλη κκλησιαστικς πικαιρότητας Κύπρου «Νσος γίων» www.nisosagion.com
-  πουργεο θνικς μυνας  www.geetha.mil.gr
- Πολεμικ Μουσεο θηνν - πουργεο θνικς μύνης  www.warmuseum.gr
ντιπρόεδρος Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Καθηγητς Δημήτριος μμανουλούδης  www.teikav.edu.gr
Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι η επίσημη διεύθυνση τη Μ.Κ.Ο του Κυριακίδη έχει έδρα την ακόλουθη διεύθυνση, που ξεσηκώνουμε από το site του Πατριαρχείου!..Αφεριμ..στον Μέγα ευεργέτη.. Αν δεν είχε έδρα την Ελλάδα, τότε πως θα τα μασούσε από το Υπουργείο εξωτερικών; 
http://www.romiosini.org.gr/skn/spacer.gif
Ταχυδρομική διεύθυνση : Τ.Θ. 30184, Αθήνα 100 33
Έδρα :  Ορφέως 7, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 163 46
E-mail : info@romiosini.org.gr
Τηλ. : +30-210-3222546, Fax : +30-210-3222542

"Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση Λαυρεντιάδη. Ο βιβλιοπώλης που τον στήριξε όπως λέει όταν έμεινε ορφανός, έγινε ξαφνικά επιχειρηματίας. Όχι μόνο είναι μέλος ΔΣ των εταιρειών Λαυρεντιάδη, αλλά φαίνεται να έχει αγοράσει μετοχές από τουλάχιστον 20 Μέσα Ενημέρωσης. Η χρηματοδότηση προήλθε βέβαια από την Proton και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. 
Ο αρχικλεφταρας Λαυρεντιάδης λειτούργησε με τον Τύπο με τρόπο που είναι έξυπνος.’ Έχοντας σύμβουλό του και στέλεχος στις επιχειρήσεις του έναν από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο σκάνδαλο Κοσκωτά, γνώριζε πολύ καλά πως αυτό που έφαγε τον Γιώργο Κοσκωτά, ήταν η παραγνώριση των εκδοτικών συμφερόντων την εποχή εκείνη. Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει μια στρατηγική με τους εκδότες. 
Η τράπεζά του δανειοδότησε τον Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος με τη σειρά του μέσω της εταιρείας ΝΕΠ, άρχιζε να αγοράζει ποσοστά από εκδοτικά συγκροτήματα. Ο κανόνας ήταν απλός «όταν τρώνε δεν μιλάνε». 
Αγόρασε λοιπόν ποσοστά από το ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ του Μπόμπολα, τον όμιλο Αλαφούζου, τις εκδόσεις Λιβάνη, το VETO του Τριανταφυλλοπουλου, το ΠΟΝΤΙΚΙ, περιοδικά, αλλά και κουτσά άλογα της δημοσιογραφίας. Εξυπηρετούσε έτσι δύο σκοπούς. 
Έδινε την εντύπωση ενός ισχυρού επενδυτή, αλλά κυρίως εξασφάλιζε τη σιωπή των εν δυνάμει αντιπάλων που έκανε συμμάχους. 
Επιπλέον οι εφημερίδες γέμιζαν με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων Λαυρεντιάδη. Μιλούσαν για «δυναμικό επιχειρηματία», «θρησκευόμενο άνθρωπο», «διορατικό πατριώτη» κλπ. Επεκτάθηκε βέβαια και σε άλλες επενδύσεις με λαικό έρισμα, όπως η αγορά μετοχών στο Καραισκάκη. Την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να αγοράσει την Ολυμπιακό. 
Ο Λαυρεντιάδης φρόντισε επίσης να χρηματοδοτήσει παρακμιακά έντυπα μηδενικής αξίας για να κλείσει το στόμα των ιδιοκτητών τους. Είναι εντυπωσιακό πως αγόρασε την Financial Box του Τράγκα, μια εφημερίδα που πουλούσε 300 φύλλα τη μέρα και η οποία δεν είχε καμιά πρακτική αξία γι” αυτόν. 
Ο μοναδικός εκδότης που αρνήθηκε να πουλήσει στον Λαυρεντιάδη ήταν η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας Μάνια Τεγοπούλου."

Τέλος για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία το σκανδαλώδες αυτό δίδυμο υποστηρίζεται σθεναρά πρώτον από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.. που παράνομα ενίσχυσε την Τράπεζα ΠΡΟΤΟΝ .

Γι αυτό και ο Κυριακίδης δεν καταζητείται, αφού δεν ζητήθηκε η συμπαράσταση της ΙΝΤΕΡΠΟΛ...
Και γι αυτό μάλλον θεωρούμε απίθανο οι ελληνικές διωκτικές αρχές να μην γνωρίζουν, αυτό που γνωρίζουμε εμείς , ότι ο Πέτρος Κυριακίδης αυτή τη στιγμή "φιλοξενείται" στο Πατριαρχείο 
 ixnos