Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Κυρίες Σακοράφα, Βαλαβάνη... μήπως είναι αργά για δάκρυα ή κάνουμε μια "Αριστερή Πρωτοβουλία" αλλά ΠΑΣΟΚ για να κρατάμε παγιδευμένους τους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους; Τώρα το Alexis και σια έχουν πάρει το οκ για μια "νέα καλύτερη δανειακή σύμβαση" (λες και κανένας δεν ξέρει ότι μνημόνιο=δανειακή σύμβαση) από τα αφεντικά!


* Όταν τα γράφαμε παρά λίγο να μας πουν εθνικιστές, δεξιούς και σια... Τώρα που οριστικά έγινε νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πιο δεξιό ο ΣΥΡΙΖΑ... τώρα αρχίζουν να ψιθυρίζουν...
Όταν έγλειφαν τον εγκληματία πολέμου σιωνιστή πρόεδρο του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος... όταν μέχρι ΤΩΡΑ κωλοτρίβονται με τον Αβραμόπουλο για να στηρίξουν τους Νατοϊκούς ισλαμοφασίστες στη Συρία... όταν η Χίλαρυ του ΣΥΡΙΖΑ εγκωμιάζει (λες και αναμένει χρίσμα για ΥΠΕΞ) ότι πιο νεοφιλελεύθερο υπάρχει... όταν... όταν... όταν...

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"
Πισώπλατο ακόντιο από τη Σοφία... και η Νάντια Βαλαβάνη κατά Τσίπρα!

Τι έπαθε η Σοφία Σακοράφα και κατηγόρησε τον Τσίπρα ουσιαστικά ότι προδίδει τον αντιμνημονιακό αγώνα;
Η κ. Σακοράφα αναφέρεται στα ταξίδια του κ. Τσίπρα σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο και στις «δηλώσεις νομιμότητας» που έκανε καθώς «πήραν το...
χαρακτήρα του καλού πολιτικού χώρου που δίνει τις εξετάσεις του στους δανειστές, στους τοκογλύφους, ώστε να προαχθεί σε εν δυνάμει κυβέρνηση».
Στο κείμενό της, που δημοσιεύτηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η κ. Σακοράφα καυτηριάζει τη σκοπιμότητα και το μήνυμα που εξέπεμψαν τα ταξίδια του κ. Τσίπρα, αλλά και την υποχώρηση από το πεδίο των κοινωνικών αγώνων, κάνοντας λόγο για «αίσθημα πολιτικής απογοήτευσης» και για επιλογές «που μας καθιστούν αναξιόπιστους».
Χαρακτηριστικά, τον κατηγορεί για «αγιοποίηση του αμερικανικού καπιταλισμού», ενώ από την κριτική της δεν λείπει η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τους δρόμους, λέγοντας «Πού ήταν τα δεκάδες χιλιάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα; Γιατί δεν βρεθήκαμε συντονισμένα 500 στελέχη από την προηγουμένη εκεί, ώστε να μετατρέψουμε το θέμα της επιστράτευσης σε μείζον πολιτικό θέμα;».
Τι είπε η Ηρακλειώτισσα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ...
Δεν κρατήθηκε ούτε η Ηρακλειώτισσα Νάντια Βαλαβάνη; Από το βήμα της Κ.Ε. η στενή φίλη του Αλ. Αλαβάνου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πρόδωσε» τον αγώνα κατά του Μνημονίου και ότι επέδειξε «θρησκευτική λατρεία» προς τον Ομπάμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει «ιδεολογικό έλλειμμα» και «έλλειψη αξιοπιστίας» στο κόμμα της Αριστεράς.
Τι είπε η κ. Βαλαβάνη;
“Στη συνάντηση Πέρες αποτύχαμε να δώσουμε στίγμα, στη συνάντηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δώσαμε ένα στίγμα εξαιρετικά μαλακό, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρα μας αδύναμο, στη συνάντηση με Σόιμπλε δε βγήκε ξεκάθαρο στίγμα στην ελληνική κοινωνία, ενώ στη δε συνάντηση με το ΔΝΤ το στίγμα υπήρξε μάλλον στρεβλό, αφού αντί να βγει προς τα έξω η υπαναχώρηση του ΔΝΤ ως προς το μνημόνιο, βγήκε προς τα έξω μια θρησκευτικού τύπου λατρεία προς τον Ομπάμα και τις αξίες του αμερικανικού έθνους»
 
Sibilla