Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε πόσο …πλαγίως το φέρνουν το θέμα.
Δεν λένε όμως ότι όλο αυτό το σκηνικό στήνεται για να έχουμε ρεύμα, με προπληρωμένες ανεξέλεγκτες κάρτες όπως στην κινητή τηλεφωνία. Αγοράζεις την καρτούλα σου την βάζεις στην σχισμή και… έχεις ρεύμα .Τρέχουν οι μονάδες όπως, τρέχεις και εσύ και δεν προλαβαίνεις.. να αγοράζεις κάρτες.
Την εγκατάσταση “έξυπνων”, ψηφιακών μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές της ΔΕΗ προωθεί το ΥΠΕΚΑ με σχετική απόφαση του αρμόδιου υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα που έδωσε το υπουργείο, η αντικατάσταση των αναλογικών μετρητών με ψηφιακούς, θα αρχίσει το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου 2014. Μέχρι την 30 Ιουνίου 2017 θα έχει αντικατασταθεί το 40% του συνόλου των υφιστάμενων μετρητών και μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2020 του 80%.

Το έργο εγκατάστασης έξυπνων μετρητών θα αναλάβει ο Διαχειριστής του Δικτύου –ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ) με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 5,6 εκατομμύρια περίπου.

Πιλοτικά θα εγκατασταθούν 100.000 μετρητές ως τον Αύγουστο του 2015, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, είναι υπό εξέταση η ένταξη του συνολικού έργου στο ΕΣΠΑ θα κριθεί ανάλογα με τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το πιλοτικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο “η αντικατάσταση των σημερινών μετρητών με “έξυπνους”, αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς και για την εξοικονόμηση ενέργειας”.

Οι έξυπνοι μετρητές θα δώσουν μια σειρά δυνατότητες στον καταναλωτή και στον διαχειριστή του δικτύου όπως:
η πρόσβαση στα δεδομένα του μετρητή ακόμα και εξ αποστάσεως
πληροφορίες στον λειτουργό της αγοράς για βλάβες και άλλα προβλήματα στο δίκτυο
σύνδεση ή διακοπή της ηλεκτροδότησης και περιορισμό της ισχύος ανάλογα με το συμβόλαιο εξ αποστάσεως χωρίς την ανάγκη των γνωστών συνεργείων.
πρόβλεψη διαφορετικών ζωνών κατανάλωσης ανάλογα με την ώρα
αποτροπή κλοπών ηλεκτρικής ενέργειας


Ιχνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου