Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανήσυχη η Γερμανία, διατάσσει την Ιταλία...


Ευθεία ανάμιξη στα εσωτερικά της Ιταλίας, από την πανικόβλητη Γερμανία, που ζητά δημιουργία κυβέρνησης και όχι εκλογές...

Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολίτης στο κόμμα CDU της Άνγκελα Μέρκελ Φίλιπ Μίσφελντερ, λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα μετέφερε τη γερμανική γραμμή για την επόμενη μέρα στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό.
«Ιταλοί, δεν είστε Ελλάδα, είστε μέλος της G8, βασικό μέλος της νομισματικής ένωσης, η ευρωζώνη δε μπορεί να επιτρέψει σενάριο τύπου Ελλάδας με νέες εκλογές, θα είναι παράθυρο αστάθειας» είπε ο Γερμανός αξιωματούχος στην εφημερίδα Repubblica.
«Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση… Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.
Το ότι η Γερμανία τολμάει θρασύτατα να παρέμβει στα εσωτερικά μίας ξένης χώρας -έστω και της Ευρωζώνης- διατάσσοντας και υποδεικνύοντας κυριολεκτικά τον τρόπο διαχείρισης της Ιταλικής πολιτικής κρίσης, είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός, στο οποίο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των Ιταλών... Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα "λάθος" που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με στατιστικό λάθος στην επιπλέον εκτύπωση ευρώ, όμως το οικονομικό μέγεθος της Ιταλίας αποτελεί πραγματικό κόλαφο για την Ευρωζώνη -και ιδιαίτερα για την Γερμανία- που αν δεν αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα προσοχή, σεβασμό και σοβαρότητα, είναι πολύ πιθανό η Γερμανία να προτιμήσει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη για να μειώσει τις ζημίες που καλπάζουν προς το μέρος της... 
 
 
 
"Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου