Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Που είναι οι λαλίστατοι πολιτικοί μας από το ένα έως το άλλο άκρο, να κατεβάσουν τον κόσμο τους στους δρόμους; Κατάπιαν Μερκελικά …βάλιουμ και κοιμούνται τον ύπνο του …προδότη ;

Οι κύπριοι είναι αποφασισμένοι να αποσύρουν όλα τα λεφτά τους από τις τράπεζες εάν ψηφιστεί το κούρεμα. Να δούμε που θα τα βρει προδότης Αναστασιάδης."Δεν τους βγαίνουν" τα νούμερα στην Κύπρο των τροϊκανών καθώς η κυβέρνηση παρά την πλειοψηφία στην Βουλή, ήδη έχει λάβει μηνύματα από 4-5 βουλευτές της ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν την δήμευση των καταθέσεων μέχρι 9,9% και κατ'αυτό τον τρόπο απομένουν μόνο 24-25 "σίγουροι" βουλευτές, μακριά από το νούμερο των 29 ψήφων που απαιτούνται για την κατάσχεση.
Η Κύπρος ζει από τις καταθέσεις των ξένων . Το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυπριακής οικονομίας είναι η μετατροπή της χώρας σε κέντρο αποταμίευσης, ανάλογο με την Ελβετίας και αυτό θέλουν να καταστρέψουν οι τροικανοί, αλλά εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτούς.
Η Κύπρος είναι έτοιμη να προτάξει το εθνικό της συμφέρον ακόμα και με έξοδο από την ευρωζώνη. Και σε αυτό είναι έτοιμοι να στηρίξουν το κράτος μεγάλα ρωσικά και κινεζικά funds αγοράζοντας τις τράπεζες που "βούλιαξε" το ελληνικό "κούρεμα" των ομολόγων.
Μέτοχος κολοσσιαίου ρωσικού fund με έδρα την Ελβετία, ανέφερε σε Έλληνα διαχειριστή κεφαλαίων που εδρεύει στην γειτονική χώρα ότι "Πιο φθηνά θα μου έρθει να αγοράσω την μία από τις δύο κυπριακές τράπεζες, παρά να χάσω το 10% των καταθέσεων μου".
Οι ρωσικές καταθέσεις στην χώρα ανέρχονται περίπου στα 55 δισ, ευρώ (το 40% των συνολικών καταθέσεων των 130 δισ. ευρώ περίπου) και οι Ρώσοι καταθέτες θα απολέσουν 5,5 δισ. ευρώ!
Με αυτό το κλίμα, λοιπόν, τέσσερις ή πέντε βουλευτές από το κόμμα του Ν.Αναστασιάδη προειδοποίησαν ότι αν προχωρήσει η λύση του Εurogroup, σύντομα το κυπριακό τραπεζικό σύστημα θα μείνει με ελάχιστες καταθέσεις, αφού η φυγή τους -και κυρίως των ρωσικών κεφαλαίων- θα είναι μαζική, άρα δεν ψηφίζουν.
Το τραγικό για τον Ελληνισμό είναι ότι η Κύπρος πάλι πολεμά μόνη της. Και πάλι ο υπεύθυνος της καταστροφής της, όπως και το 1974, η Αθήνα μέσω του νέου… Ιωανίδη – Σαμαρά εξακολουθεί να παίζει ρόλο κάθε άλλο παρά εθνοκεντρικό. Πριν ακόμα αποφασίσει η Κύπρος τη θα κάνει αποφάσισαν να κρατικοποιήσουν τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες ή καλύτερα να τις θέσουν υπό τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της τρόϊκα!
Να δούμε όμως που θα βρουν τα λεφτά όταν με το άνοιγμα τους ,θα γίνουν ατελείωτες ουρές για ανάληψη των καταθέσεων τους.Που είναι οι λαλίστατοι πολιτικοί μας από το ένα έως το άλλο άκρο, να κατεβάσουν τον κόσμο τους στους δρόμους; Κατάπιαν Μερκελικά …βάλιουμ και κοιμούνται τον ύπνο του …προδότη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου