Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Παίζουν εσκεμμένα την γάτα με το ποντίκι για να περνά η ώρα, και να ξεχνούμε την …μαύρη τρίτη .
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση των ΕΚΑΜ. Ο Αλκετ Ριζάι κρατάει τρεις από τους τέσσερις ομήρους καθώς ένας εξ αυτών κατάφερε να ξεφύγει όταν ο βαρυποινίτης προσπάθησε από τον διάδρομο του θυρωρείου να βγει στο προαύλιο των φυλακών. Τότε οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα και με την ρίψη καπνογόνων ανάγκασαν τον Ριζάι να επιστρέψει και πάλι στο θυρωρείο.
Μέσα σε αυτόν τον πανικό που δημιουργήθηκε ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατάφερε να διαφύγει. Οι υπόλοιποι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι δεν κρατούνται όμηροι διέφυγαν μέσω ενός γερανού της πυροσβεστικής από ένα σημείο των φυλακών από το οποίο δεν είχε ορατότητα ο Ριζάι. Παράλληλα ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατάφερε να διαφύγει ενημέρωσε τις αστυνομικές δυνάμεις πως ο βαρυποινίτης έχει δύο αυτοσχέδια μαχαίρια καθώς και εκρηκτική ύλη, ενώ οι δύο συνεργοί του είναι αλβανικής καταγωγής.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στις φυλακές με σκοπό τον έλεγχο των φυλακών, καθώς οι κρατούμενοι απειλούσαν με εξέγερση. Νωρίτερα ο Ριζάι φαίνεται ότι ελευθέρωσε κάποιους ομήρους, ενώ ακόμα απειλεί δύο σωφρονιστικούς.

ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου