Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ..................

Οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης θα υποφέρουν από μία λάθος πολιτική
Picture 0 for Pimco: Τι δείχνει η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο
Τη δική του ερμηνεία για το τι σηματοδοτεί η απόφαση του Eurogroup, για κούρεμα στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες,  δίνει με τη σειρά του και ο Μπίλ Γκρος, ένας από τους ισχυρούς άνδρες της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.

«To haircut στις καταθέσεις της Κύπρου αποδεικνύει μία και μόνο αλήθεια», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Γκρός. Πως χωρίς ανάπτυξη, τα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη θα υποφέρουν, ακολουθώντας το ένα μετά το άλλο, την ίδια μοίρα.

Ενδεικτικό της ανησυχίας της Pimco για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, είναι το γεγονός πως το fund ανακοίνωσε ήδη από την περασμένη εβδομάδα πως μειώνει την έκθεσή του στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Κατά την Pimco, η απόφαση των Ευρωπαίων για επιβολή haircut στις καταθέσεις δεν είναι μόνο μια λάθος πολιτική αλλά «και αναγνώριση ότι το ευρώ απέχει από το να αποτελεί ένα τέλειο αποθεματικό νόμισμα».

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως οι τελευταίες προτάσεις για τη διάσωση των τραπεζών, δείχνουν έναν πιο δύσβατο δρόμο για την Ευρώπη.
voriaΓερούν Ντάισελμπλουμ,  σε δηλώσεις τους προς τους Financial Times υποστήριξε πως η διάσωση της Κύπρου συνιστά μοντέλο αντιμετώπισης των τραπεζικών κρίσεων και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης...........................

Παίρνουν αποστάσεις από τον Ντάισελμπλουμ


Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ πήρε αποστάσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σε δηλώσεις τους προς τους Financial Times υποστήριξε πως η διάσωση της Κύπρου συνιστά μοντέλο αντιμετώπισης των τραπεζικών κρίσεων και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Μπενουά Κερέ υποστήριξε ότι οι αποφάσεις για την Κύπρο είναι μοναδικές στο είδος τους και δεν πρόκειται να τύχουν ευρείας εφαρμογής στη ζώνη του κοινού νομίσματος. Η τραπεζική κρίση στην Κύπρο επιβεβαιώνει ότι χρειαζόμαστε καλύτερο έλεγχο των τραπεζών και μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, τόνισε ο γάλλος τραπεζίτης. Τέλος ο Κερέ επανέλαβε την υπόσχεση της ΕΚΤ να κάνει τα πάντα στο πλαίσιο της εντολής της προκειμένου να υπερασπιστεί το κοινό νόμισμα.
Ας σημειωθεί ότι μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δηλώσεις του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ανακοίνωσή του στο Twitter ανασκεύασε, υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος συνιστά ειδική περίπτωση. Υπογράμμισε επίσης ότι οι λύσεις που δίνονται με τα προγράμματα βοήθειας είναι προσαρμοσμένες στα μέτρα των χωρών που είναι αντιμέτωπες με την κρίση.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου