Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Κλήση στους Παπανδρέου –Βενιζέλο για την λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Τον Τζεφρυ Παπανδρέου αλλά και τον πρόεδρο του κλεφτοΠΑΣΟΚ Βενιζέλο καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή είχε αποφασίσει στις 18 Ιανουαρίου την παραπομπή μόνο τον Παπακωνσταντινου ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν και η προανακριτική επιτροπή αναμένεται να εξετάσει και τους Παπανδρέου-Βενιζέλο και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρη 
Αίσθηση προκάλεσε ότι ο μόνος που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ενστάσεις για την κλήση του πρώην πρωθυπουργού, ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Για την κλήση Βενιζέλου μειοψήφισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου και Καπελέρης θα καταθέσουν στην εξεταστική μετά τις 20 Μαρτίου, δηλαδή προς το τέλος των εργασιών της.
Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί για διαδικαστικά θέματα και αποφάσισε για την διευκόλυνση του έργου της να καταθέσουν κάποιοι μάρτυρες στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και όχι στην Βουλή.
Πρόκειται για τους Γιάννη Ραγκούση, Φίλιππο Σαχινίδης, Δημήτρη Δρούτσα, Χάρη Παμπούκη, Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ) και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.
Την Πέμπτη τα μέλη της Προανακριτικής θα στείλουν στον εισαγγελέα τις ερωτήσεις που θα επιθυμούσαν να υποβληθούν.

Την ίδια ώρα όπως μπορείτε να δείτε εδώ με μια πρωτοβουλία έκπληξη ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής απέστειλε πριν λίγα λεπτά ΥΠΟΜΝΗΜΑ στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση της γνωστής λίστας Λαγκάρντ. Πρόκειται για ένα κείμενο- φωτιά στο οποίο κάνει αναφορά για τις ευθύνες Παπακωνσνατίνου, Βενιζέλου ενώ αφήνει υπονοούμενα για δημοσιογραφία-delivery και "κάθε λογής φασίστες".
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου