Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Ανακυκλώνουν τα λαμόγια σε θέσεις ….μασαμπούκας.
Τις διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας κατά των προσώπων που συμμετείχαν τότε στη διοίκηση της ΔΕΗ που υπέγραψε το 2007 σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της Μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.
Εκείνο το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 6 Φεβρουαρίου 2007 και συμμετείχαν τα εξής πρόσωπα, τα οποία σήμερα διώκονται:
 • Παναγιώτης Αθανασόπουλος (νυν πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ),
 • Νικόλαος Χατζηαργυρίου,
 • Σπυρίδων Ευσταθόπουλος (νυν γ.γ. Βιομηχανίας),
 • Μιχαήλ Κορτέσης,
 • Ευάγγελος Μαγειρος,
 • Γεώργιος Μαρινίδης,
 • Ιωάννης Παναγόπουλος,
 • Ιωάννης Τσαρούχας,
 • Γεώργιος Μέργος (γ.γ. υπουργείου Οικονομικών),
 • Ιωάννης Γιαννίδης,
 • Κωνσταντίνος Μίχαλος (ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ).
Απορίες προκαλεί το γεγονός ότι στους ποινικούς διωκόμενους υπάρχουν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκης Αθανασόπουλος και ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος ο οποίος έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις, τη συμπεριφορά και την πορεία του σε διάφορα θέσεις του δημοσίου.
Όπως λένε έγκυρες πηγές, το ζήτημα γίνεται πιο περίπλοκο για τους κ.κ. Αθανασόπουλο και Μέργο εξ αιτίας μιας ακόμα υπόθεσης που έχει ζημιώσει τη ΔΕΗ και αφορά στο σκάνδαλο με την κατασκευή του ΑΗΣ Ρόδου, από την οποία η δημόσια επιχείρηση έχει ζημιωθεί κατά 37 εκατ. ευρώ σε πληρωμές και αποζημιώσεις προς την κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με καταγγελίες 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εισαγγελέας κ. Κορέας άσκησε επίσης ποινική δίωξη εναντίον του νομίμου εκπροσώπου της ΜΕΤΚΑ κ. Ιωάννη Μυτιληναίου, αδελφού του μεγαλοεπιχειρηματία  Μυτιληναίου
Οι διώξεις του αφορούν σε:
 1. Απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου, από την οποία η ζημία της ΔΕΗ υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, για όσους συμμετείχαν στο δ.σ. της Δημόσιας Επιχειρήσεως Ηλεκτρισμού.
 2. Ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη για τον κ. Μυτιληναίο
Το πολιτικό ζήτημα, ωστόσο, υπάρχει και πρέπει να λυθεί πριν η υπόθεση εξετασθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Για ποιους λόγους εξακολουθούν να συμμετέχουν σε σημαντικές θέσεις πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες και στοιχεία εμπλοκής σε υποθέσεις οι οποίες προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο; Μα για να κάνουν την βρώμικη δουλειά.
Ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ θα εγγυηθεί το δημόσιο συμφέρον στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας εφ’ όσον διώκεται και ποινικώς για απιστία προς την υπηρεσία με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου;
Ωστόσο προκαλεί απορία το γεγονός ότι δεν έχει ζητηθεί ακόμα η παραίτησή του Μεργου από τον άμεσο προϊστάμενό του, τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα εφ’ όσον υπάρχει η εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τον ΑΗΣ Ρόδου. Μάλλον επειδή τα τρώνε μαζί.
Πόσα έχει κοστίσει ο κ. Μέργος στη ΔΕΗ ενώ έχει συναινέσει σε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων σε μια δημόσια επιχείρηση την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός;
 
 
Ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου