Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Παίρνει σειρά στο ...γερμανικό κουρείο η Ιταλία;Το ΔΝΤ "φοβερίζει" την Ιταλία με επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι "Έχει κατορθώσει να επιδείξει αξιοσημείωτα δείγματα ανθεκτικότητας μέχρι στιγμής", όπως παραδέχεται το ΔΝΤ.

"Το τραπεζικό ιταλικό σύστημα αποδεικνύεται ότι δεν είναι απρόσβλητο απέναντι στους κινδύνους: η εντεινόμενη αδυναμία της πραγματικής οικονομίας και οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και το χρέος της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν οι κυριότεροι κίνδυνοι αι να χρειάζονται θεραπεία. ¨όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον είναι ανοικτά" περιγράφει στην έκθεσή του το ΔΝΤ!

Το ερώτημα είναι κατά πόσον μπορούν να "κτυπήσουν" μια χώρα σαν την Ιταλία και να πιστεύουν ότι θα μπορέσει να σταθεί όρθια η Ευρώπη ή ι παγκόσμιες αγορές αν κάνουν στην Ιταλία αυτό που έκαναν στην Κύπρο. Ήδη χθες σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας τονίζει ότι "Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έχουν περισσότερες καταθέσεις από τους Γερμανούς στις τράπεζες και αυτό είναι αντιπαραγωγικό και πρέπει να διορθωθεί"!

Τα λεγόμενα του Nταϊσελμπλουμ και της εκπροσώπου του Μ.Μπαρνιέ, απλά επιβεβαιώνουν το τι έρχεται.

Απλώς ελπίζουμε νε μην επιβεβαιωθούν τα βρετανικά think tanks που βλέπουν "θερμή" εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο με ένοπλες συγκρούσεις εντός και μεταξύ κρατών...       ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου