Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Να πιστέψουμε τον Γερμανό νεο-φασίστα, φίλο του κ. Αναστασιάδη ή τους άλλους εταίρους του που μας φουμίζετουν ότι είναι φίλοι του και θα μας βοηθήσουν;.

Τώρα ποιον από τους δύο να πιστέψουμε; Μήπως αυτόν που θα εφάρμοζε μέχρι το τελευταίο γιώτα τα συμφωνηθέντα για μη ιδιωτικοποιήσεις, κτλ, κτλ.; Αυτόν που μας έλεγε ότι θα καλυτερέψει το μνημόνιο που συμφωνήθηκε γιατί δεν το διαπραγματεύτηκε σωστά ο Χριστόφιας; Η μήπως αυτόν που μας έλεγε μέχρι την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει ούτε για συζήτηση θέμα για κούρεμα των καταθέσεων; Ποιος μας έλεγε ότι η αύξηση του εταιρικού φόρου κατά 1% έστω και προσωρινά θα ήταν καταστροφή και τώρα δέχτηκε 2.5% αύξηση επ¨άπειρον;.
Να πιστέψουμε τον Γερμανό νεο-φασίστα, φίλο του κ. Αναστασιάδη ή τους άλλους εταίρους του που μας φουμίζετουν ότι είναι φίλοι του και θα μας βοηθήσουν;.
Αν δεχτούμεν ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν ήταν συναίτερος σε αυτό το παιχνίδι τότε αυτός, ο Σαρρής και οι υπόλοιποι πρέπει να είναι οι ποιο αφελείς και ανίκανοι για να αφήσουν τους εαυτούς τους να παίσουν σε μια τόσο καλοστημένη παγίδα.

Διαψεύδει ο Αναστασιάδης τον Σόιμπλε – Τι ήθελαν οι δανειστές

 454  24 Share0  0  
Με γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες που τον φέρουν να έχει απορρίψει πρόταση για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω από 100,000 ευρώ από το τέλος επί των καταθέσεων. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι δανειστές ήθελαν το άμεσο κλείσιμο των δύο μεγάλων τραπεζών, τη μεταφορά των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ σε μια «καλή» τράπεζα και η εκκαθάριση των υπολοίπων καταθέσεων. «Η εκτίμηση του ΔΝΤ ήταν ότι οι καταθέσεις αυτές θα έχαναν το 40% της αξίας τους , ενώ θα έμεναν παγοποιημένες για 5-10 χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση Στυλιανίδη:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες που τον φέρουν να έχει απορρίψει πρόταση για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω από 100,000 ευρώ από το τέλος επί των καταθέσεων. Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τη μάχη για να αποτρέψει αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη, η οποία τελικά επιβλήθηκε με τρόπο εκβιαστικό από αυτούς που σήμερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις δικές τους αποφάσεις. Θέση τους μάλιστα ήταν πως μη συμπερίληψη των πρώτων 100,000 δεν θα εξασφάλιζε το απαιτούμενο συνολικό ποσό.
Αυτό που ζητούσαν οι δανειστές μας ήταν το άμεσο κλείσιμο των δύο μεγάλων τραπεζών, η μεταφορά των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ σε μια «καλή» τράπεζα και η εκκαθάριση των υπολοίπων καταθέσεων. Η εκτίμηση του ΔΝΤ ήταν ότι οι καταθέσεις αυτές θα έχαναν το 40% της αξίας τους , ενώ θα έμεναν παγοποιημένες για 5-10 χρόνια. Κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η απώλεια στην αξία του συνόλου των καταθέσεων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Επιπρόσθετα οι επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας θα ήταν καταστροφικές.
Η κυβέρνηση με την ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας των καταθετών έχει διασφαλίσει πως η συνεισφορά τους δεν ισοδυναμεί με οριστική απώλεια αλλά θα τύχει ανταπόδοσης με την προσφορά τραπεζικών μετοχών και ομολόγων συνδεδεμένων με τα έσοδα από το Φυσικό Αέριο. Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν επίσης δημοσιεύματα για πρόταση της Gazprom για εξαγορά Κυπριακής Τράπεζας.

 από  Alithia Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου