Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

'' OΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ''...

Με κεντρικό σύνθημα "Όλοι για έναν και ένας για όλους", η συντονιστική επιτροπή μπλόκων αγροτών διοργάνωσε σήμερα, στην πλατεία Βάθη, πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Ακολούθησε, στη συνέχεια, πορεία προς ...
τη Βουλή, όπου και παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στον πρόεδρο της Βουλής.
Περίπου 1000 αγρότες έχουν έρθει από την Κρήτη, ενώ φτάνουν συνεχώς με λεωφορεία, αγρότες από τη Θεσσαλία.
"Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αλλά για μας τους αγρότες της Κρήτης, χθες προστέθηκε ένα ακόμη. Μάθαμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει τέσσερα κέντρα φυτοπροστασίας. Η Κρήτη με τη σημαντική παραγωγή και τις εξαγωγές θα μείνει χωρίς φυτοπροστατευτικό κέντρο. Θα απαιτήσουμε να μείνει ανοιχτό και ζητούμε την παραιτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης" δήλωσε ο πρόεδρος των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος Θοδωρής Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι "ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα συνεχίζεται 365 μέρες το χρόνο".
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι "κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σήμερα ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ζητούμε λύση στα προβλήματα και προοπτική στον αγροτικό τομέα".
Το "παρών" στο συλλαλητήριο έδωσε, μεταξύ άλλων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων.


Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου