Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Ειδήσεις που σοκάρουν την παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα αποσιωπούνται στην Ελλάδα, τίποτα δεν αναδημοσιεύεται.


Ο Βαξεβάνης στον Guardian για όλους και για όλα


http://www.youtube.com/watch?v=AjjgJG6mD-s&feature=player_embedded

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μίλησε στην τηλεόραση του Guardian για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, για τη Λίστα Λαγκάρντ, που τον οδήγησε σε δίκη, την αθώωσή του αλλά και την έφεση που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών.

Η Ελευθερία του Τύπου δεν είναι αυτονόητη στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στο τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Τα ΜΜΕ χειραγωγούνται από την κυβέρνηση γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι επιχειρηματίες και εφοπλιστές, οι οποίοι λαμβάνουν δουλειές από το ελληνικό κράτος.

Ειδήσεις που σοκάρουν την παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα αποσιωπούνται στην Ελλάδα, τίποτα δεν αναδημοσιεύεται. Η ερευνητική δημοσιογραφία είναι υπό μια συνεχή απειλή. Αυτή τη στιγμή, οι Έλληνες αναγκάζονται να διαβάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να μάθουν τι συμβαίνει στη χώρα τους.

Kostas Vaxevanis: Greeks read the foreign press to find out what's happening in Greece

Kostas Vaxevanis, the editor of Hot Doc, the Greek magazine which published the 'Lagarde list' of alleged Greek tax avoiders, faces a new trial on a charge of breaching private data. He says that Greek journalism has been compromised by its corrupt owners who have got too close to the politicians it should be exposing

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/35084/%CF...

Source: http://www.guardian.co.uk/commentisfr...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου