Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Μόνο την μάνα του δεν παρακολουθούσε ο Χριστοφοράκος.
Το περιοδικό Crash αποκαλύπτει σήμερα πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος (με τελικό παραλήπτη τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) κατέγραφε σχολαστικά και επί καθημερινής βάσης όλες τις επαφές που είχε με τους Έλληνες πολιτικούς, όλων των κυβερνήσεων. 
Είχε κάτω από το γραφείο του ένα ηλεκτρονικό σύστημα που κατέγραφε όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του. Όλα τα ραντεβού που έκανε σε σουίτα ξενοδοχείου στην Αθήνα καταγράφονταν από κρυφή κάμερα.  
Όλες οι εξομολογήσεις, τα αιτήματα, οι απόψεις και οι πληροφορίες που έδιναν οι Έλληνες πολιτικοί και γενικά τα στελέχη της πολιτικής σκηνής και της κρατικής διοίκησης αποτυπώνονταν σε ατελείωτα χιλιόμετρα «μνήμης» DVD και CD και αποθηκεύονταν σε σκληρούς δίσκους.
Δεν υπήρξε μία επαφή από το 1997 έως το τέλος του 2007 που να μην καταγραφεί ηχητικά και οπτικά. Αθώοι και ένοχοι διάλογοι… Καθαρές συζητήσεις αλλά και βρώμικες συναλλαγές.  
Δεν υπήρξε τηλεφωνική συνδιαλλαγή ή ραντεβού που να μην καταγραφεί στα έντεκα ημερολόγια που κράτησε συνολικά η γραμματέας του και στους σκληρούς δίσκους του ηλεκτρονικού υπολογιστή της, στον οποίο έφθαναν και τα δελτία παρακολούθησης του Κώστα Καραμανλή. 
Οι ελληνικές ανακριτικές Αρχές και η Βουλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαθέτουν 150 κλασέρ, 11 ημερολόγια και σκληρούς ψηφιακούς δίσκους που παρέδωσε η βοηθός επί 20 έτη του Χριστοφοράκου και διευθύντρια του γραφείου του, Κατερίνα Τσακάλου, στην ελληνική Δικαιοσύνη.  
Πλήρη αντίγραφα κοινοποιήθηκαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και μελετήθηκαν από τους βουλευτές.
Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι τα μυστικά που παρέδωσε ο Χριστοφοράκος σε CD και DVD στην BND στις γερμανικές Αρχές. 
Το Crash αποκαλύπτει ότι μετά την παραίτησή του στις 17 Δεκεμβρίου του 2007, όλος αυτός ο «κόσμος» που επικοινωνούσε με το γραφείο του στη SIEMENS, εξαφανίστηκε. 
Άλλαζε διαρκώς κινητά
Ο Χριστοφοράκος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ποτέ δε δεχόταν στο γραφείο του στη SIEMENS πολιτικούς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες ή στελέχη υπουργείων. Όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις που δεχόταν και οι συνομιλίες καταγράφονταν από ειδικό σύστημα μαγνητοφώνησης που υπήρχε κάτω από το γραφείο του.
Ο ίδιος χρησιμοποιούσε αναρίθμητα κινητά με κάρτες όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Τα κινητά αυτά, όπως έλεγαν στελέχη της πολυεθνικής, στοιβάζονταν σε μεγάλες νάιλον σακούλες που παραδόθηκαν από την Κατερίνα Τσακάλου στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Σε όλα τα «καυτά» ραντεβού του ο Χριστοφοράκος χρησιμοποιούσε σουίτα που είχε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σε αυτή τη σουίτα είχε εγκαταστήσει μια αθέατη κάμερα, που κατέγραφε όλες τις επαφές και τις συνομιλίες που είχε με πολιτικά πρόσωπα και άλλους. 
Στα ημερολόγια και τους σκληρούς δίσκους κρατούσαν λεπτομερείς σημειώσεις ακόμη και για τα μικρά δώρα ή τις παροχές σε οικογένειες πολιτικών.
Η εξέταση των στοιχείων στα ημερολόγια που τηρούσε η κ. Τσακάλου και τα παρέδωσε στην ελληνική Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με τα στοιχεία του σκληρή δίσκου στους υπολογιστές της, αποδεικνύουν, βάσει του περιοδικού, ότι η γερμανική εταιρεία παρακολουθούσε επί 24ώρου βάσεως τον Κώστα Καραμανλή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, η παρακολούθηση του Καραμανλή άρχισε πριν από τις εκλογές του 2004. Τότε δηλαδή που ξεκίνησε να δουλεύει και το δίκτυο υποκλοπών που αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα. 
Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρονται λεπτομερή στοιχεία και έγγραφα για τη δράση του
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου