Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Κρατικό μυστικό το όνομα της Τράπεζας που έφαγε προστιματάκι.

Στέλεχος της Τράπεζας "ξεπουλούσε" τα προσωπικά δεδομένα των πελατών σε ημέτερους, έγινε τσακωτός, και καπάκι η τράπεζα αρνήθηκε στη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (λέμε τώρα) Αρχή Προστασίας κ.λ.π. να απαντήσει πως, από ποιον και γιατί, έγινε η "διαρροή". Γι αυτό οι αδέκαστοι προστάτες μας "τσάκισαν" την τράπεζα με το "εξοντωτικό" πρόστιμο (δηλ.πενταροδεκάρες), και έστειλαν την ανακοίνωση προς δημοσίευση στα ΜΜΕ. Φυσικά επειδή κόρακος-χορηγού μάτι δεν βγάζει, όπως θα διαπιστώσετε , σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική η έντυπη εφημερίδα κι αν  διαβάσετε την είδηση, δεν υπάρχει το όνομα της τράπεζας. Αυτή είναι η... αξιόπιστη ενημέρωση που απολαμβάνουν οι πολίτες (και διερχόμενοι) αυτής της χώρας.  Αν λοιπόν ό μη γένοιτο χρειαστεί να συνεργαστείτε με τράπεζα, μη ξεχάσετε  στο Business plan που θα καταθέσετε, να αναφέρετε με κάθε λεπτομέρεια τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Τα πολύτιμα μυστικά σας είναι ασφαλή. Πιο πιστωτικό ίδρυμα θα ξανα-τολμήσει μετά από τέτοια τιμωρία να τα πουλήσει σε ανταγωνιστές σας (που πληρώνουν όσο όσο)?

Διαβάστε την είδηση   

Δύο πρόστιμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, στέλεχος της Τράπεζας αναζήτησε μέσω του συστήματος «Τειρεσίας» οικονομικά στοιχεία παλαιού πελάτη Τράπεζας (πελάτης πριν από το 2005) ο οποίος, όμως, είχε σταματήσει τη συνεργασία με την επίμαχη Τράπεζα.
Το στέλεχος της Τράπεζας στη συνέχεια έδωσε τα οικονομικά αυτά στοιχεία σε συγγενικό πρόσωπο του παλαιού πελάτη, το οποίο, όμως, εκ του νόμου δεν έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί το περιεχόμενο των στοιχείων αυτών.

Ο παλαιός πελάτης έστειλε εξώδικο στην Τράπεζα και ζητούσε να πληροφορηθεί τον αρμόδιο υπάλληλο που αναζήτησε και έδωσε τα προσωπικά του οικονομικά δεδομένα σε συγγενείς του, χωρίς, όμως, να λάβει ποτέ απάντηση από την Τράπεζα.

Το επόμενο βήμα του παλαιού πελάτη ήταν η προσφυγή του στην Αρχή.

Η τελευταία μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τράπεζα δεν είναι σε θέση να ελέγξει εάν οι αναζητήσεις από το σύστημα «Τειρεσίας» έγιναν νόμιμα ή όχι.

Η Αρχή αποφάνθηκε ότι η άντληση προσωπικών στοιχείων που έγινε από υπαλλήλους της Τράπεζας δεν είχαν νόμιμο χαρακτήρα, ενώ παράλληλα δεν ικανοποίησε το αίτημα του παλαιού πελάτης της για την ενημέρωση που ζητούσε σχετικά με την προέλευση των προσωπικών οικονομικών δεδομένων του.

Να σημειωθεί η Αρχή είχε υποδείξει στην Τράπεζα να απαντήσει στον πελάτη της.

Κατόπιν αυτών, η Αρχή επέβαλε στην Τράπεζα πρόστιμό 7 χιλιάδων ευρώ για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και πρόστιμο 3 χιλιάδων ευρώ για την άρνησή της απαντήσει στον παλαιό πελάτη της, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση στην Τράπεζα ότι πρέπει να λάβει μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

 

 

 euro-crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου