Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Η οικονομία ανορθώθηκε, η ανεργία εξαφανίστηκε, η χώρα εκσυγχρονίστηκε.

Εντάξει, έχουμε ένα θέμα με το χρέος, αλλά πετύχαμε στα υπόλοιπα την αμέριστη βοήθεια των …εφοπληστών . Η οικονομία ανορθώθηκε, η ανεργία εξαφανίστηκε, η χώρα εκσυγχρονίστηκε.Πράγματι επιτυχές το πολυδιαφημισμένο ταξίδι Σαμαρά στο Πεκίνο. Ήδη οι πρώτες συμφωνίες υπογράφηκαν, τα πρώτα συμβόλαια αρχίζουν να ενεργοποιούνται και τα πρώτα $ θα πρέπει να αναμένονται από το τέλος του 2013. Που; Στα ταμεία του κινεζικού κράτους, καθώς οι μόνες ουσιαστικές συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών αφορούν σε νέες παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων στα ναυπηγεία της αχανούς χώρας.
Οι έλληνες εφοπλησταράδες συνήψαν δάνεια άνω των 263 εκατ $ με τα κινεζικά σπίτια Exim και China Development. Περί τις 185 νέες παραγγελίες πέραν αυτών, που έχουν υπογραφεί και ΄΄χτίζονται΄΄ την τελευταία 7ετία από το ελληνικό εφοπλιστικό lobby που προ μηνός συμμεριζόμενο τη δεινή θέση του πόπολου δώρισε δύο...ναυαγοσωστικά (ή κάτι τέτοιο ) στο Ε.Ν.  Θα πείτε πως οι συμφωνίες θα υπογράφονταν ασχέτως του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα, πως η ελληνική ναυτιλία λειτουργεί αυτόνομα και έτσι είναι. Αλλά ας μην επιχειρείται να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά η όλη κατάσταση υπέρ του Αντ. Σαμαρά και να πεισθεί το πόπολο για την επιτυχία του ταξιδιού. 
 
Πρόσφατα στοιχεία της έγκυρης XRTC- που είναι εκτός των άλλων και σύμβουλος της  China Development στην Ελλάδα) αναφέρουν. Ξεπερνούν τα 17 δις $ οι συνολικές παραγγελίες των ελλήνων εφοπλιστών στα κινεζικά ναυπηγεία τα τελευταία 7 χρόνια. Ολόκληρες ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες αχανείς, πολιτείες ολόκληρες χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια χάρη στις παραγγελίες των ελλήνων εφοπληστών. Και συζητάμε εάν στη χώρα μας μπορούν να επιβιώσουν το Νεώριο του Ταβουλάρη ή της Ελευσίνας. Οι πιο τελευταίες παραγγελίες υπογράφηκαν από Μαρινάκη, Λασκαρίδη, Γκιόχα.


Ας καθίσουν λοιπόν κάποιο στιγμή σοβαροί φορείς και έγκριτοι αναλυτές να μας εξηγήσουν ποιές είναι τέλος πάντων αυτές οι άμεσες επενδύσεις των ελλήνων εφοπλησταράδων στην χώρα τους. Πόσες οι νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν.  Πόσα τα άμεσα φορολογικά έσοδα. Σε ποιούς τομείς, καινοτομίες επένδυσαν, πόσο υπολογίζεται η πραγματική συνεισφορά τους στο ενεργό ΑΕΠ. Όσο δε για την πολυδιαφημιζόμενη  εισροή συναλλάγματος ας τελειώνει κάποια στιγμή αυτό το παραμύθι.

Δείτε και αυτό Πώς οι εφοπλιστές έκαναν «μούτσους» υπουργούς και κυβερνήσεις ...

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου