Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην… Ιταλία .Οι δικοί μας είναι …άμεμπτοι.

Καταγγελίες ότι μεγάλες εταιρείες καταβάλλουν τακτικά χρηματικά ποσά σε βουλευτές για να τους κάνουν να αλλάζουν τη νομοθεσία υπέρ των συμφερόντων των εταιρειών, προκάλεσαν σήμερα αιτήματα για μεγαλύτερη διαφάνεια στη δραστηριότητα των λόμπι στην Ιταλία.

"Είναι ανάγκη να καταθέσουμε αμέσως ένα νόμο που να ρυθμίζει τις σχέσεις ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς και τα λόμπι", δήλωσε η Λάουρα Ραβέτο, μέλος του συντηρητικού κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας.

Ο Αντόνιο Μισιάνι, μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, εξέφρασε παρόμοιες ανησυχίες και υποστήριξε την πρόταση της Ραβέτο να δημιουργηθεί ένα μητρώο των ανθρώπων των λόμπι, όπως συμβαίνει ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Κάθε μήνα, μερικές πολυεθνικές, τα αποκαλούμενα λόμπι, περιφέρονται σε αμφότερα τα σώματα του κοινοβουλίου για να συναντήσουν εμάς τους βοηθούς και να μας δώσουν χρήματα για να τα δώσουμε στους κοινοβουλευτικούς μας", ανέφερε το μέλος του γραφείου του γερουσιαστή σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ.

Οι πληρωμές γίνονται "ώστε, όταν υπάρχουν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο σε επίπεδο επιτροπής ή της ολομέλειας, οι γερουσιαστές και οι βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ των συμφερόντων της επιχείρησης που τους πληρώνει", δήλωσε ο ίδιος διευκρινίζοντας πως οι βιομηχανίες του καπνού, των τυχερών παιγνιδιών και της υγείας εμπλέκονται στη διαφθορά.

Αρκετοί κοινοβουλευτικοί επισήμαναν πως είναι δύσκολο να ελεγχθούν πληροφορίες οι οποίες δίνονται ανωνύμως. Ο πρόεδρος της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο ζήτησε από τον εργαζόμενο που έκανε τις καταγγελίες να καταθέσει επισήμως ενώπιον εισαγγελέων ώστε να διενεργηθεί πλήρης έρευνα.

Βαλίτσες με μίζες σε υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από κατασκευαστές - Παρέμβαση εισαγγελέα

 

Κέρδη 3,6 δισ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώςixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου