Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Σκουπόξυλο που χρειάζονται οι ιεροί απατεώνες


Φίλοι μου
Βλέποντας την τηλεόραση να δείχνει την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, στην Αθήνα θυμήθηκα το έργο «Ηρωικόν» του Φιλόστρατου στο οποίο γράφει ότι:

 «Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν άρχιζαν τα Καβείρια Μυστήρια προς τιμήν των....
Καβείρων στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, κάθε χρόνο έστελναν στην Δήλο την γενέτειρα του Θεού Απόλλωνα το ιερότατο πλοίο που θα μετέφερε την ιερή Φλόγα από την ιερή εστία του ναού του θεού.
Για εννέα ημέρες σε όλο το νησί έσβηναν κάθε φλόγα. Παρακαλούσαν τους θεούς με μυστικές ευχές να προφυλάξουν από τη θαλασσοταραχή το νέο ιερό πυρ μέχρι να έρθει στο νησί τους για να δοθεί προς χρήση και να τους χαρίσει μια νέα αναγεννημένη και ευτυχισμένη ζωή, και να πάνε καλά οι δουλειές τους.

Το άναμμα του νέου πυρός γινόταν τη δέκατη ημέρα, όταν επέστρεφε το πλοίο που με το Ιερόν Πυρ του Απόλλωνα. Αν το πλοίο επανερχόταν προτού περάσουν εννιά μέρες, υποχρεώνονταν να πλέει κοντά στο νησί, ώσπου να συμπληρωθούν οι εννιά μέρες. Ύστερα, με αναμμένες δάδες (η δάδα ήταν σύμβολο των Καβείρων) μετέδιδαν το φως ο ένας στον άλλο λέγοντας «Δεύτε λάβετε φως». Κάτι ανάλογο γίνεται και σήμερα στην Ανάσταση, που το πήραν για δικό τους έθιμο οι ιερείς του χριστιανισμού και το ονόμασαν Άγιο Φως.

Γιατί το Ελληνικό έθιμο το ονόμασαν «ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ» οι ιεροί αγύρτες και του Αγίου Φωτός θαύμα του θεού του Σινά.

Και απορώ γιατί το Ελληνικό έθιμο ήταν ειδωλολατρία και το χριστιανικό όχι, μήπως γιατί το Φως του Απόλλωνα το έφερναν με πλοίο ενώ το Άγιο Φως το μεταφέρουν με δαπανηρότατο αεροπλάνο σε περίοδο λιτότητας με αεροσυνοδούς και κάποιους ιερωμένους θρεφτάρια από τις νηστείες, και αμφιβόλου ψυχικής υγείας.

Το Ελληνικό ερχόταν από την Δήλο και το άλλο έρχεται από τα Ιεροσόλυμα.
Ο Απόλλωνας ήταν Έλληνας και ο Χρηστός εβραίος.
Η μάνα του Απόλλωνα ήταν Ελληνίδα του Χριστού εβραία.

Ο Απόλλωνας αγαπούσε τους Έλληνες ενώ ο Χριστός τους Εβραίους «Δεν ήρθα για τα έθνη αλλά για τα χαμένα πρόβατα της γενιάς του Ισραήλ».  Γι αυτό οι ιερείς προσεύχονται «Σώσον κύριε το άγιο Ισραήλ»  και «Χαίρε και αγάλου Σιών» ενώ διαβάζουν τους αφορισμούς και τις κατάρες εναντίον των Ελλήνων όπως εντέλλονται τα ιερά γράμματα που είναι δόγμα και δεν μπορούν ν’ αλλάξουν.
Και μετά φταίνε οι άλλοι για το χάλι μας.

Σκουπόξυλο που χρειάζονται οι ιεροί απατεώνες.

Ξυπνηστς ρε
Φοίβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου