Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχει περιφερειάρχης ένα τούβλο ο … Σπυρίδων Σπύρου

Και γιατί δεν τον πήραν ακόμη με τις ..πέτρες;Στην  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχει περιφερειάρχης  ένα τούβλο ο … Σπυρίδων Σπύρου, που ασχολείται όμως με την... καλλιτεχνική ανάλυση της …πέτρας. Ο λόγος για την πρόσληψη ενός συμβούλου που θα ασχολείται αποκλειστικά για την υλοποίηση του έργου «Αξιοποίηση της κοινής ταυτότητας γύρω από την πέτρα», που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας και ο οποίος θα λάβει μισθό 233.505 ευρώ. Και αν κάποιοι βιαστούν να πουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., θα συμφωνήσουμε μερικώς, καθώς η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να συνεισφέρει το 25% της αμοιβής του... πολύτιμου συμβούλου από εθνικούς πόρους.
Με λίγα λόγια ο χρυσοπληρωμένος ειδικός θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο 60.000 ευρώ. Οι αρμόδιοι του προγράμματος πάντως υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο project θα συμβάλλει στην προβολή των Ιονίων νήσων. Ωστόσο, αν ανατρέξει κανείς στους σκοπούς του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα αναρωτηθεί δικαίως πώς η προβολή της χρησιμοποίησης της παραδοσιακής πέτρας της Κεφαλονιάς από το παρελθόν μέχρι σήμερα, στην κατασκευή κτιρίων, μοναστηριών, γεφυριών, βρυσών, οικοσήμων κτλ μπορεί να βοηθήσει στην προσέλκυση τουριστών στην περιοχή;
Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται επίσης μεταξύ άλλων και η έκδοση ενός λευκώματος με φωτογραφίες που θα κυκλοφορήσει τόσο σε Ελλάδα όσο και Ιταλία. Λιγότερα θα τους κόστιζε μια διαφημιστική καμπάνια στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης. 

Και τον λόγω του αληθές μπείτε εδώ Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο | Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 να δείτε την ρεμουλο-αποφαση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου