Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι ο…Ράιχενμπαχ και ο…. Φούχτελ ;

Ανακοινώθηκε σήμερα το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά για την 72η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, από τις 19 έως τις 26 Μαΐου. Το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τελετές μνήμης, ομιλίες, εκθέσεις και δρώμενα.
Τις εκδηλώσεις οργανώνει η αντιπεριφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους, και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «όπως και πέρυσι θα είναι λιτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι λαμπρές, όπως τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και η θυσία των αγωνιστών της μάχης αξίζουν».
Μία σημαντική δράση, η οποία επιχειρείται για πρώτη φορά, σε συνδιοργάνωση του δήμου Χανίων και του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, είναι η μεταφορά του Στύλου του Γολγοθά, από το Ιστορικό Αρχείο, όπου φυλάσσεται, στον χώρο εκτέλεσης πατριωτών στην Αγιά. Στην τελετή αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου, θα μιλήσει ο δάσκαλος και λαογράφος Σταμάτης Αποστολάκης.
Επιπλέον, στο Γιαλί Τζαμισί, η αντιπεριφέρεια Χανίων συνδιοργανώνει με τον δήμο Χανίων, το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τον σύλλογο διατήρησης ιστορικών οχημάτων και τον όμιλο στατικού μοντελισμού, έκθεση αντικειμένων εποχής, η οποία αποτελεί θεσμό για τις επετειακές εκδηλώσεις της Μάχης.
ixnosΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου