Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Άντε και καλούς απογόνους. Ο Βαλιανατος θα κόβει …φλέβες


Παντρεύτηκαν …εκείνος και …εκείνος στη Γαλλία.Άντε και καλούς απογόνους. Ο Βαλιανατος θα κόβει …φλέβες
Τελέστηκε ο πρώτος αδελφογάμος στη Γαλλία, στην πόλη Μονπελιέ, λίγες ημέρες μετά την επικύρωση από τον Φρανσουά Ολάντ του νόμου για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο νόμος αυτός είχε προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γαλλία και είχαν εκφραστεί φόβοι για βίαια επεισόδια, φόβοι οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς η τελετή κύλησε ομαλά.

Ο Βενσάν Ομπέν και ο Μπρυνό Μπουαλό αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στο δημαρχείο του Μονπελιέ, μπροστά στη δήμαρχο της πόλης, τους συγγενείς και τους φίλους τους, καθώς και δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα, αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το δημαρχείο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η τελετή θα κυλούσε χωρίς επεισόδια.

Παρά τους φόβους για επεισόδια, διαδηλωτές που αντιδρούν στους γάμους πουσταράδων έμειναν μακριά από την τελετή.

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να σας κατονομάσω συζύγους, σύμφωνα με το νόμο» είπε η δήμαρχος Ελέν Μαντρού, καθώς το ζευγάρι αγκαλιαζόταν και οι περίπου 500 παρευρισκόμενοι επευφημούσαν.

Ανησυχίες για εκδήλωση βίαιων επεισοδίων είχαν εκφραστεί μετά την ογκώδη διαδήλωση της Κυριακής στο Παρίσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι που τάσσονταν κατά των αδελφίστικων  γάμου κατέβηκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου