Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Τα…. Μπουχάρα είναι εδώ.

Το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει πλέον την αποχώρησή του από το παλάτι της Ιπποκράτους και την επιστροφή του στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη με το ενοίκιο των 5.000 ευρώ.
Η Ιπποκράτους νοικιάστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου πριν από 4 χρόνια, όταν ο τότε πρόεδρος άνοιγε τα φτερά του για την εξουσία και ήθελε ένα κομματικό στρατηγείο αντάξιο ενός μεγάλου κόμματος. Η επιλογή αυτή είχε και την πρόθεση της τότε ηγεσίας να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την έδρα της Χαριλάου Τρικούπη η οποία, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, αποτελούσε ιστορική αναφορά, αλλά έφερε και όλα τα αρνητικά μηνύματα του παρελθόντος.

Το κτίριο της Ιπποκράτους ανήκει στην εταιρεία real estate Xente S.A. και συγκεκριμένα στη θυγατρική Δεβερίκος ΕΤΕΕ, η οποία ανέλαβε και τη μεταμόρφωσή του με αρχιτέκτονα το γνωστό γραφείο του Σόλωνα Μάγνη. Το κτίριο ουσιαστικά γκρεμίστηκε εσωτερικά προκειμένου να διαμορφωθεί με τον τρόπο που ήθελε το ΠΑΣΟΚ ώστε να στεγάζονται όλες οι δραστηριότητες.

Έγινε πλήρης ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση όψεων με αποτέλεσμα το νέο υπερλούξ κτίριο γραφείων να μη θυμίζει σε τίποτα το παλαιό ακίνητο του 1965. Για την ανακαίνιση δόθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΠΑΣΟΚ, περί τα 5 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιο που υπογράφηκε στις αρχές του 2008 για 6 χρόνια και ανανεώθηκε για άλλα 6, προφανώς γιατί στο ΠΑΣΟΚ πίστευαν ότι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να το συντηρούν.

Για το χρυσό παλάτι των 6 ορόφων επιφάνειας 4.407 τ.μ. και χώρων στάθμευσης για 160 αυτοκίνητα, το ενοίκιο ορίστηκε στις 67.000 μηνιαίως.

Στους 6 ορόφους του κτιρίου -όπως αναφέρει το "Εθνος" η πολυτέλεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό. Μαρμάρινες σκάλες με inox κουπαστές, πλακάκια παντού ή ξύλινα δάπεδα. Υπάρχουν αίθουσες συσκέψεων με χωρητικότητα από 50 ως 300 άτομα, υπερσύγχρονη αίθουσα Τύπου, αίθουσες συνεδριάσεων, ακόμη και στούντιο ενώ εντύπωση έκαναν τα πολυτελή χαλιά Μπουχάρα.

Δύο πολυτελή ασανσέρ των 9 ατόμων το καθένα, πλήρες δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ταχύτατες γραμμές ίντερνετ, φωτοαντιγραφικά κέντρα, σταθμοί ανακύκλωσης χαρτιού κι ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο το οποίο φαίνεται ότι κόστισε στο ΠΑΣΟΚ 350.000 ευρώ συμπλήρωναν το σκηνικό.

Υπάρχουν επίσης πολυτελείς τουαλέτες, προσβάσιμες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δύο κυλικεία με όμορφες πολυθρόνες, καθώς και το περιβόητο υπερσύγχρονο γυμναστήριο του προέδρου με τις σάουνες, τους τρεις διαδρόμους με τηλεόραση και δεκάδες όργανα γυμναστικής που έμειναν αχρησιμοποίητα.

ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου