Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Γκιουλέκας –Σπηλιοπουλος στο payroll του Καραμπερη


Η δράση των τοκογλυφικών κυκλωμάτων φαίνεται πως είχε επεκταθεί και στον χώρο της πολιτικής. Σύμφωνα με έγγραφο – ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», μεγάλο τοκογλυφικό κύκλωμα της Θεσσαλονίκης χρηματοδοτούσε υποψήφιους βουλευτές. 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ο πατέρας του επιχειρηματία. Θωμάς Καραμπέρης, ήταν για δεκαετίες ολόκληρες , όπως λένε, ο «βασιλιάς της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη. Ήταν δηλαδή, ο άνθρωπος που γνώριζε προσωπικά όλους τους καλλιτέχνες και τους πολιτικούς.

Στις 13 Μαΐου 2013, άρχισε στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης, η προγραμματισμένη δίκη των 14 φερόμενων μελών του κυκλώματος τοκογλύφων με εγκέφαλο τον επιχειρηματία Καραμπέρη. Η δίκη αν και διεκόπη για να συνεχιστεί την Τρίτη 21 Μαΐου, συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για την ομάδα στην οποία φέρονται να συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρώην διευθυντής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, ένας δημοσιογράφος, ένας δικηγόρος, δύο τραπεζικοί, ένας απότακτος αστυνομικός, οι υπάλληλοι του επιχειρηματία, αλλά και ο γιος του.

Ο Καραμπέρης εμπλέκει βουλευτές

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Μάρκος Καραμπέρης σε δηλώσεις του, που προκάλεσαν την παρέμβαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, έχει αφήσει υπονοούμενα ότι έχει στοιχεία που εμπλέκουν στις δραστηριότητές του και πρόσωπα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να έχει εκμυστηρευτεί σε στενό του συνεργάτη ότι υπάρχουν ακόμα και βίντεο τα οποία καταγράφουν συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές με πολιτικούς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους κρατικούς παράγοντες. Αυτά τα στοιχεία, όπως ο ίδιος φαίνεται να έχει πει, αν βγουν στη δημοσιότητα θα εξαφανιστεί η Βουλή!

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Καραμπέρη.

Το έγγραφο - ντοκουμέντο

Έγγραφο ντοκουμέντο από την ατζέντα Καραμπέρη το οποίο εξασφάλισε η εκπομπή «Kίτρινος Τύπος», αναφέρει τα ονόματα ενός πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, του Τάσου Σπηλιόπουλου και ενός νυν, του Τάσου Γκιουλέκα. Σύμφωνα με το έγγραφο, φαίνεται πως ο Καραμπέρης έδωσε χρηματικό ποσό στους βουλευτές για τις εκλογές του 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρηματοδοτούσε πολύ περισσότερους πολιτικούς από αυτούς που φαίνονται στο ντοκουμέντο κι όχι μόνο ενός πολιτικού χώρου.
 
 
ιχνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου