Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Άμα δεν στηρίξεις τα τσιράκια σου θα πέσουν να σε φάνε.

Στον κατάλογο των δημοσιογράφων που έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, δίχως εγγυήσεις και δίχως να τα επιστρέψουν ποτέ, φιγουράρει και το όνομα του Γιώργου Τράγκα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας, ο Γιώργος Τράγκας έχει πάρει δύο δάνεια συνολικού ποσού 2.392.000 ευρώ από τη Λαϊκή, του Αντρέα Βγενόπουλου για τα οποία δεν δόθηκε καμία εγγύηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, το 2012, δεν αναμένεται να αποπληρωθεί με αποτέλεσμα να χαθεί το σύνολο του ποσού.
Την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά προκαλεί το ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, από πέντε τράπεζες. Ένας σταθμός υπερχρεωμένος που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρευστότητας και μάλιστα την ώρα που δεκάδες μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις δεν παίρνουν από τις τράπεζες ούτε ένα ευρώ.
Μεγάλοι ευνοημένοι από τις τράπεζες είναι ο πρώην ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Γιώργος Κουρής και ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Γαννίκος. Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν έχει μείνει γνωστή ως «στρουμφάκια». Σύμφωνα με αυτή, το κανάλι προκειμένου να δανειστεί από τις τράπεζες αποτιμούσε τις άυλες αξίες του, όπως για παράδειγμα τα σίριαλ και τις εκπομπές με φουσκωμένες τιμές. Στη συνέχεια αυτή η άυλη περιουσία έμπαινε ως εγγύηση για να ληφθεί το δάνειο. Με τον τρόπο αυτό, κατόρθωσαν να λάβουν δανειοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ για το ALTER, τα οποία δεν επιστράφηκαν ποτέ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου