Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις για τα δάνεια και οι αλλαγές για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


 

ΠΛΗΡΗΣ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ρυθμίσεις των στεγαστικών κι άλλων ενυπόθηκων δανείων και τις αλλαγές του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα, πρόκειται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Ιουνίου και προβλέπει 48μηνη περίοδο με μηνιαία δόση μέχρι το... 30% του εισοδήματος.

Στη ρύθμιση υπάγονται άνεργοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι με ατομικό καθαρό εισόδημα 15.000 ευρώ, οικογενειακό 25.000 ευρώ και 30.000 ευρώ για νοικοκυριά με 3 παιδιά και πάνω καθώς και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου ρυθμίζουν τις συμβάσεις ενυπόθηκων δανείων μεταξύ φυσικών προσώπων και τραπεζών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 ενώ στις ρυθμίσεις υπάγονται και δάνεια που βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό.

Οι ρυθμίσεις καλύπτουν και τους δανειολήπτες οι οποίοι καθυστερούν μέχρι και δύο μήνες τις μηνιαίες δόσεις.

Οι προϋποθέσεις
Η εμπράγματη εξασφάλιση της τράπεζας να είναι επι της κύριας κατοικίας
Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 180.000 ευρώ και για τρίτεκνες και άνω οικογένειες να μην είναι πάνω απο 200.000 ευρω. Η αντικειμενική αξία της συνολική ακίνητης περιουσίας να μην είναι πάνω από 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ αντίστοιχα
Το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες και άνω οικογένειες
Το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο κεφαλαίου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ
Το εισόδημα κατά την υποβολή αίτησης να είναι μειωμένο τουλάχιστον κατα 20% σε σχέση με το 2009.

Εισοδηματικά κριτήρια
Το εισόδημα είναι καθαρό δηλαδή αφαιρούνται οι κρατήσεις υπερ των ασφαλιστικών ταμείων, ο παρακρατούμενος φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης. Τα ανώτατα όρια καθορίζονται κλιμακωτά.
Η τράπεζα, εφόσον ο δανειολήπτης πληροί τους όρους θα πρέπει σε διάστημα 55 ημερών να τον καλέσει για να υπογράψουν νέα σύμβαση που θα περιλαμβάνει την καταβολή δόσεων για την περίοδο 48 μηνών.
ΠΛΗΡΗΣ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 48ΜΗΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΟ 30%.

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.

  • ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.
  • ΟΥΤΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
  • ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΕΙΩΝΟΥΝ.
  • ΟΤΑΝ ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ.
  • ΟΥΤΕ ΑΤΟΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.
  • ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.


ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΟΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΡΑ.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ:

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: "ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ".

ΒΟΡΙΔΗΣ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.


ΣΕ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΜΕ:

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ κλκ
ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.http://christossainis.blogspot.com/2013/06/blog-post_6996.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου