Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Ρεεε…. Άραξε στο …Νταχάου σου. Εδώ είναι Ελλάδα ,και έχουμε ….χιλιάδες …ΑΚΗΔΕΣ. Ζήτω η μίζα.
Με το μείζον, όπως αυτό εξελίσσεται, πρόβλημα της αποσάρθρωσης των ελεγκτικών μηχανισμών αναμένεται να ασχοληθεί ακόμα πιο δυναμικά η Task Force μέσα στο επόμενο διάστημα. 
Κι αυτό διότι τα πρώτα στοιχεία ελέγχων της ομάδας που ως έργο έχει την παροχή συμβουλευτικής βοήθειας στο ελληνικό Κράτος, δείχνουν πως τουλάχιστον 80.000 είναι οι μικρές ή μεγαλύτερες δωροδοκίες κρατικών λειτουργών. Ένα νούμερο το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις μετρήσεις για την υπόλοιπη Ε.Ε και αποτυπώνει την καθημερινή πίεση που οι πολίτες υφίστανται.
Μόνο που δεν καταλαβαίνουν οι ναζιστοκάφροι ότι όσο μειώνονται οι μισθοί μεγαλώνει η διαφθορά και το συμπληρωματικό  φακελάκι. .

Ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει διαπιστωθεί πως με απλή χάραξη στρατηγικής και "κωδίκων συμπεριφοράς" που η task force| εδώ και ένα χρόνο έχει εισηγηθεί το πρόβλημα δεν επιλύεται
Κάπως έτσι, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει μπει η δημιουργία Γερμανικού ελεγκτικού οργάνου το οποίο ως στόχο θα έχει την διερεύνηση υποθέσεων δωροδοκίας και την τάχιστη προώθησή τους στη δικαιοσύνη. 
Πρόκειται για μια μέριμνα που προσωπικά ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ έχει καθώς κρίνει πως σε μεγάλο βαθμό οι Έλληνες πολίτες είναι όμηροι τέτοιων συμπεριφορών ενώ και η επιχειρηματικότητα καταπνίγεται.

Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Ράιχενμπαχ σε πρόσφατη ομιλία του στις Βρυξέλλες υπογράμμισε για το θέμα πως «ένας αριθμός διαρθρωτικών αλλαγών δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί και η τελική κρίση γι’ αυτές θα εξαρτηθεί από το αν σε ένα χρόνο από τώρα θα υπάρχει πραγματική αλλαγή στη δομή και όχι απλώς στην οικονομική κατάσταση».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου