Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ!

  ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΡΑΖ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΚΕ

 
Πριν από λίγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ανακοίνωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα λέγοντας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γ. Στουρνάρα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο προς την επιτυχία.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Schaeuble σχολίασε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν «μακρύ και απότομο δρόμο μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πρώτες ελληνικές οικονομικές επιτυχίες γίνονται ορατές.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν ως «ύψιστης προτεραιότητας» το ζήτημα της ανεργίας στην Ελλάδα, ενώ συμφώνησαν και στη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας η οποία θα προσφέρει στήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε τον κ. Στουρνάρα ότι «η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα», ενώ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως αν δεν υπάρξει ανατροπή της κυβέρνησης στις 3 Ιουλίου πιθανότατα ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνομιλίες με την Αγκ. Μέρκελ.
Ιδιαίτερα σημαντική και η παρέμβαση της Κομισιόν η οποία δια του εκπροσώπου της, Ολ. Μπαγί τόνισε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα
Κληθείς να σχολιάσει την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μπαγί, επισήμανε την ανάγκη οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα να επιδείξουν υπευθυνότητα, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή στην Ελλάδα.
Εξάλλου, κληθείς να διευκρινίσει τη θέση της Επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Ολιβιέ Μπαγί υπενθύμισε ότι σύμφωνα με πρωτόκολλο της Συνθήκης του Άμστερνταμ η διαχείριση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών.
Παράλληλα, επισήμανε ότι ο πλουραλισμός των ΜΜΕ στα κράτη-μέλη είναι ουσιαστικός για τις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ.
Καταλήγοντας, ο Ολιβιέ Μπαγί υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει σύντομα μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

 http://tolimeri.blogspot.com/2013/06/blog-post_2613.html#ixzz2WUEQMRXj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου