Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Η αλητεία των πολιτικών σε αυτή τη χώρα δεν έχει τέλος.

Α όπως αλητείαΗ συνοχή της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Ακούω μάλιστα ότι σήμερα ξεκίνησε η πιο κρίσιμη εβδομάδα για τον βίο αυτής της κυβέρνησης από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν ένα χρόνο.
Ο λόγος; Το λουκέτο, το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Μετά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, που  έφερε τον Σα(χλα)μαρά σε δύσκολη θέση απέναντι στους δύο εταίρους του στην κυβέρνηση γιατί, ως γνήσιος ακροδεξιός, ήθελε να αποκλείσει από πιθανές ευθύνες τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την αστυνομία, ο Σα(χλα)μαράς είχε τη "φαεινή" ιδέα να κλείσει ξαφνικά την ΕΡΤ.

Πετυχαίνοντας τρία πράγματα. Πρώτο, να τραβήξει την προσοχή από την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ στη Gazprom, τη διαπραγμάτευση για την οποία είχε αναλάβει ο ίδιος προσωπικά. Δεύτερο, ικανοποιεί την τρόικα που θέλει μέχρι τέλος Ιουνίου 2.500 απολύσεις από το Δημόσιο. Και τρίτο, παίρνει την εκδίκησή του για τις απεργίες της ΕΡΤ όταν αυτός βρισκόταν στο εξωτερικό σε επίσημες επισκέψεις. Τώρα το αν αυτές οι επισκέψεις, έστω μία από αυτές, είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, προς το παρόν είναι άγνωστο.

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι Βενιζέλος και Κουβέλης δηλώνουν αμετακίνητοι στη θέση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, παρά τον εκφοβιστική και εκβιαστικλη ομιλία του Σα(χλα)μαρά χθες στο Ναύπλιο. Και, διατείνονται ότι αν και δεν θέλουν εκλογές, δεν τις φοβούνται. Τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ, μετά τις επιλογές του "σοφού" Κουβέλη, κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό να μπει στη Βουλή οριακά.

Συμφωνούν πάντως και οι τρεις ότι η ΕΡΤ χρειάζεται ανασυγκρότηση. Την ανασυγκρότηση θα την κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που και τα δύο κόμματα έχουν βάλει στην ΕΡΤ χιλιάδες ψηφοφόρους τους, όπως ακριβώς έκαναν σε όλο το Δημόσιο. Αυτοί που δημιούργησαν τις "στρατιές" των "μπλε" και "πράσινων" δημόσιων υπαλλήλων, είναι αυτή που κατηγορούν την ΕΡΤ για υπεράριθμο προσωπικό και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Το κλείσιμο δε της ΕΡΤ με τα επιχειρήματα αυτά το ανακοίνωσε ο Κεδίκογλου. Αυτός που επέβαλε στην ΕΡΤ εκτός από τις δεκάδες γραμματείς - όλες από την εκλογική του περιφέρεια - και τη ξανθιά γκόμενά του, για την οποία ήθελε σώνει και καλά να κάνει εκπομπή. Όπως ακριβώς έκανε ο Αντρέας με τη Μιμή.

Ο Σα(χλα)μαράς θέλει να γίνει η ΕΡΤ πιο ποιοτική και ανταγωνιστική. Γι' αυτό, βλέπετε, τοποθέτησε σε αυτήν τον Λιάτσο... Η αλητεία των πολιτικών σε αυτή τη χώρα δεν έχει τέλος.
 
 
 
 
 
 
 "swell"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου