Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Μόνο «η μάνα μου η φουκαριάρα» λείπει από την λίστα του νέου παραδικαστικού
Δικηγόροι, δικαστές, κληρικοί, ηλεκτρονικοί, εφέτες, πρόεδροι πρωτοδικών ,αντιεισαγγελείς Αθηνών, δικαστές ελεγκτικού συνεδρίου, πρώην υπάλληλοι ΣΔΟΕ, ιδιωτικοί ντετέκτιβ, δικαστικοί επιμελητές, μηχανικοί, υπαλληλοι τραπέζης, κτηματομεσίτες, «μπράβοι», λογιστές, υποψ.βουλευτές, υπάλληλοι ΔΟΥ, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ,αλλά και συμβολαιογράφοι είναι μερικά από τα επαγγέλματα των ατόμων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι όι περισσότεροι είναι κάτοικοι Βορείων προαστίων. Περισσότερα από 50 άτομα έχουν ήδη περάσει την πόρτα του εφέτη ειδικού ανακριτή, που χειρίζεται τη δικογραφία από τον περασμένο Μάιο μετά την άσκηση ποινικών διώξεων (προσωποποιημένων και κατά παντός υπευθύνου) για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Μιλάμε για μια ογκωδέστατη δικογραφία η οποία αν μη τι άλλο δεν έχει κλείσει ακόμη. Πίσω από τα 53 ονόματα του χάρτη υπάρχουν άλλα τόσα που φέρονται να συνεργάζονται και να έκλειναν δουλειές μαζί τους.
Μεταξύ των εγγράφων σημαντικό ρόλο έχουν παίξει τόσο η Έκθεση Ανάλυσης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου μέσα σε 489 σελίδες καταγράφονται περίπου 92.000 τηλεφωνικές συνομιλίες, όσο και οι καταθέσεις μάρτυρα-«κλειδί».
Πρόκειται για τον δικηγόρο Δημ. Παρασκευόπουλο , καταδικασθέντα πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση αγοραπωλησίας με πλαστούς τίτλους, περίπου 1.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.
Στις μαρτυρίες του στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας έχει αναφέρει λεπτομερώς τον τρόπο που φέρεται ότι λειτουργούσε η «εγκληματική οργάνωση», επισημαίνοντας ότι υπήρξε χρηματισμός ακόμα και πολιτικών προσώπων. Άτομα μαζί με συνεργούς τους έχουν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς. Σ'αυτή, έχουν ενεργό ρόλο τουλάχιστον 20 άτομα και συμμετέχει ακόμη άγνωστος αριθμός Ελλήνων και Κυπρίων, που δηλώνουν διαχειριστές των ανύπαρκτων εταιρειών. Οι περισσότεροι εκ των Κυπρίων είναι "αχυράνθρωποι" και διαμένουν στο εξωτερικό».
Παράλληλα, σκιαγραφεί και τις επαφές του αποκαλούμενου «παραδικαστικού νο 2»: «Εχει πολύ καλές διασυνδέσεις στον κρατικό μηχανισμό και άριστη συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι είναι δικηγόροι, δικαστικοί, αστυνομικοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι της υπ.Ε.Ε., συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κ.ά.».

Σκοπός της οργάνωσης, κατά τον ίδιο, ήταν μεταξύ άλλων:
* Οι απάτες εις βάρος τραπεζών: Μέσω συνεργατών, έβρισκαν στοιχεία για πλειστηριασμούς ακινήτων μεγάλης αξίας από τραπεζικά ιδρύματα και συνήπταν μακροχρόνιες μισθώσεις, με μισθωτή εικονική εταιρεία τους. Στόχος ήταν να επιδιώκεται δικαστικά η αναγνώριση της αρχικής μίσθωσης και να εμπλέκουν τον υπερθεματιστή σε ατέρμονες δικαστικές διεκδικήσεις, έως ότου υποκύψει στον εκβιασμό και πληρώσει «λύτρα απελευθέρωσης».
* Να εντοπίζουν μεγάλης αξίας ακίνητα στο Νομό Αττικής, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα ή τα ακίνητα ήταν ακατοίκητα ή υπήρχαν νομικά προβλήματα ιδιοκτησίας. Τα καταλάμβαναν αυθαίρετα, με πλαστά μισθωτήρια και όταν ο πρώτος μισθωτής υπεκμίσθωνε το ακίνητο σε άλλη εταιρεία της οργάνωσης, ακολουθούσαν μεταξύ τους εικονικές αγωγές, προκειμένου να υπάρξει δικαστική αναγνώριση της αρχικής μίσθωσης.
* Συνεργάτες της οργάνωσης, που εργάζονται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ΔΟΥ, παρείχαν πληροφορίες για άτομα που δεν ήταν εγγεγραμμένα στον «Τειρεσία». Έτσι εκδίδονταν πλαστές επιταγές επ' ονόματι και εν αγνοία ανυποψίαστων πολιτών, για να γίνουν δεκτές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
* Σε συνεργασία με δικηγόρους και εν ενεργεία και πρώην δικαστικούς, αναλάμβαναν έναντι αδράς αμοιβής την «επίλυση» δικαστικών προβλημάτων, μεριμνώντας για την έκδοση θετικών δικαστικών αποφάσεων υπέρ των πελατών τους.


Η συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου