Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Με την ..αράδα, η την σελίδα πάει το …μπαχτσίσι;

Ο τύπος εάν δεν κοιμόταν όταν τα έγραφε… έχει.. πρόβλημα. Στην Μποτσουάνα ζει; Έχει και τον..βαρύγδουπο τίτλο «Εθνικής συνομοσπονδίας ελληνικού εμπορίου». Μάλλον γερμανικού έπρεπε να γράφει. Άλλα 60.000 μαγαζιά θα κλείσουν φέτος και αυτός παπαρολογεί και κολογλύφει. .
  
Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό, αλλά και στους δύο κυβερνητικούς εταίρους έστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι οι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη...
για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν να ακυρώσουν θυσίες και στερήσεις της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.
Στη συνέχεια εξέφρασε  την ευχή και την ελπίδα του ότι η αποψινή δεύτερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης «θα μπορέσει να εκτονώσει την πίεση, να διώξει την αβεβαιότητα, να προσεγγίσει τον κίνδυνο και να διαψεύσει το δίλημμα των πρόωρων εκλογών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν να ακυρώσουν θυσίες και στερήσεις της ελληνικής κοινωνίας καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθειά μας για έξοδο από την κρίση».

«Όι μικρομεσαίοι της αγοράς περιμένουν από τους κυβερνητικούς εταίρους, μετά από ένα χρόνο συγκυβέρνησης δύσκολης αλλά και πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα, να επιδείξουν θεσμικό σεβασμό, να συνεργάζονται και να συνεννοούνται καλύτερα, να συμφωνούν στα κρίσιμα θέματα του τόπου με αλληλοσεβασμό και αυτοπεριορισμό και να αποφεύγουν εκατέρωθεν τους πολιτικούς χειρισμούς έντασης και φόβου», προσέθεσε.

Επιπρόσθετα ο κ. Κορκίδης σημειώνει πως «η διάλυση της Βουλής δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα, ενδέχεται δε να μας οδηγήσει όλους στην καταστροφή. Η επιλογή των εκλογών δείχνει μόνο αδυναμία διαχείρισης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους της αγοράς. Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις τη συναίνεση και τη συνοχή, αλλά πολύ δύσκολο να κερδίσεις πλέον την εμπιστοσύνη του κόσμου, που θα μεταφέρει το "μαύρο" της οθόνης στην ψήφο του. Η απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει νομική αξία και ερμηνεία, αφού ουσιαστικά επιβεβαιώνει τόσο την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ ως νομικού προσώπου, όσο και το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη για καθημερινή ενημέρωσή του από φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Τέλος προσέθεσε ότι η τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να βρει μια κοινά αποδεκτή πολιτική λύση και καταλήγει: «προϋπόθεση για να προχωρήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά το μεταρρυθμιστικό έργο που απαιτεί η οικονομία μας είναι να αποκτήσει η τρικομματική Κυβέρνηση συντονισμό εντός, εκτός και μεταξύ των υπουργείων. Στην παρούσα φάση η καλύτερη δυνατή μεταρρύθμιση που θα προτιμούσαμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι ένας επιλεκτικός, ποιοτικός και λειτουργικός ανασχηματισμός. Ευελπιστούμε σε γενναίες αποφάσεις, με γνώμονα την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της πατρίδας μας».
Πηγή : protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου