Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013 ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ. ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ...


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΞΕΦΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
H κάτοχος του Nομπέλ Ιατρικής καταδικάζει την επαναφορά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου από τον Άδ. Γεωργιάδη

Στην επίσημη ομιλία της στο κλείσιμο του παγκόσμιου ιατρικού συνεδρίου για το HIV/AIDS η Φρανσουά Μπαρέ Σινουσί, κάτοχος του Nομπέλ Ιατρικής και Πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας των ερευνητών και ιατρών του HIV/AIDS αναφέρθηκε στην επαναφορά της υγειονομικής διάταξης 39Α από τον τωρινό Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της χώρας μας λέγοντας επί λέξει:
“Όπως επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια δεν γίνεται να υπάρξει τέλος στην επιδημία του HIV/AIDS αν παράλληλα δεν κάνουμε βήματα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Νομίζω ότι αυτό έγινε σαφέστατα ξεκάθαρο κατά τη διάρκεια των ομιλιών εδώ αυτή την εβδομάδα. Με μεγάλη απογοήτευση λοιπόν, μάθαμε χτες ότι το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας εισήγαγε ξανά την υποχρεωτική εξέταση για HIV μετά από προσαγωγές σε εκδιδόμενες γυναίκες. Ως Πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας HIV/AIDS καταδικάζω αυτή την κίνηση και καλώ την Ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει την στάση της. Οι διαγνώσεις του HIV έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης και οι υποχρεωτικές εξετάσεις για HIV και καταναγκαστικές προσαγωγές το μόνο που θα προκαλέσουν είναι την αύξηση της επιδημίας στη χώρα.”

  ekdosi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου