Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Ο Νέος ΕΟΠΥΥ στα πρότυπα του …Νταχάου. Έχεις λεφτά ..την έβγαλες. Δεν έχεις ψόφα.
Γιατί νομίζετε ότι έβαλαν τον Πανηλίθιο Μπουμπούκο υπουργό υγείας. Είναι το ψωνισμένο παιδί για όλες τις δουλειές. Το τραγικό και εξωφρενικό είναι ότι σε τέτοια κυβέρνηση είναι και υπουργός, η ποιο ξεφτιλισμένη κόρη πολιτικού. Του εμπνευστή, οραματιστή, και δημιουργού του ΕΣΥ αείμνηστου Γεννηματά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του. Που να φανταζόταν ο φουκαράς ότι θα έβγαζε τέτοιο μ……ο.

Νέα κουρέματα λοιπόν σε παροχές των ασφαλισμένων, ασθενείς δύο ταχυτήτων με διαφορετικά "πακέτα" κάλυψης, ένταξη όλων των μονάδων υγείας και των πολυϊατρείων στο ΕΣΥ, προβλέπει μεταξύ άλλων το απόρρητο σχέδιο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (task Force) για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με  απόρρητο σχέδιο που παρουσιάζει η "Ελευθεροτυπία", η ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον γκαουλαιτερ Ράιχενμπαχ, προωθεί πλήρες σχέδιο για τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ανεξάρτητο ….φορέα που θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό γερμανικό τομέα.
Με βάση το σχέδιο, ο νέος ΕΟΠΥΥ θα παρέχει μειωμένες παροχές στους ασθενείς, δε θα διαθέτει πολυϊατρεία και μονάδες υγείας και θα ελέγχεται από ξένους μάνατζερ. Οι μονάδες του μεταφέρονται στο ΕΣΥ.
Σε όλη τη διαδικασία, βασικοί εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι το γερμανικό υπουργείο Υγείας αλλά και θυγατρική εταιρείας που συνδέεται με κολοσσιαίο ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας….. με….. μεγάλη εμπειρία από στρατόπεδα συγκέντρωσης
Ο ΕΟΠΠΥ αναμένεται να αγοράζει υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, με μειωμένες παροχές στους ασθενείς, χωρίς πολυϊατρεία και μονάδες υγείας, ο οποίος θα ελέγχεται μάλιστα και από ξένους, πιθανόν Γερμανούς, μάνατζερ.
Το χειρότερο για τους ασθενείς, αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", είναι ότι έρχεται περαιτέρω μείωση των παροχών, ενώ δημιουργούνται ασθενείς δύο ταχυτήτων, αυτοί που έχουν να πληρώσουν και παίρνουν περισσότερες υπηρεσίες και εκείνοι που δεν έχουν και λαμβάνουν το περιορισμένο πακέτο. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, βασικοί εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι το γερμανικό υπουργείο Υγείας αλλά και θυγατρική εταιρείας που συνδέεται με κολοσσιαίο ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας με….. μεγάλη εμπειρία από στρατόπεδα συγκέντρωσης
Επικεφαλής της διαχείρισης του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνουν ξένοι εμπειρογνώμονες με διεθνή εμπειρία, οι οποίοι θα αμείβονται με υψηλούς μισθούς, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι τεχνικοί τους σύμβουλοι. Μάλιστα εισάγονται κριτήρια για τη σύναψη νέων συμβάσεων με ιδιωτικούς φορείς που θα παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Όσο για το προσωπικό θα περάσει από κόσκινο, καθώς προβλέπεται η ανακατανομή του από τα κεντρικά γραφεία στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες ή όπου κριθεί ότι πρέπει να καλυφθούν ανάγκες, ενώ περιλαμβάνει και επανέλεγχο του αριθμού του προσωπικού και των προσόντων του.ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου