Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Εάν έκαναν το ίδιο και εδώ, σχεδόν όλων οι γυναίκες θα έκαναν παρέα στην …μαχήτρια του …φωτός.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομίας Ζερόμ Καϊζάκ, η Πατρισιά Καϊζάκ, διώκεται για «φορολογική απάτη» και «απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από φορολογική απάτη», στο πλαίσιο της έρευνας για τον μυστικό λογαριασμό που διέθετε ο σύζυγός της στην Ελβετία. Η Πατρισιά Καϊζάκ, η οποία τελεί εν διαστάσει και σε διαδικασία διαζυγίου από τον πρώην υπουργό, τέθηκε υπό κράτηση για δύο ημέρες στις αρχές Ιουλίου, αλλά κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη.

Ιατρός ειδικευμένη στην μεταμόσχευση μαλλιών, η Καϊζάκ διέθετε μια κλινική εξειδικευμένη στο αντικείμενο στο πολυτελές όγδοο διαμέρισμα του δυτικού Παρισιού. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Καϊζάκ είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από την κυβέρνηση την 19η Μαρτίου, μετά την έναρξη έρευνας από την εισαγγελία του Παρισιού που έλαβε πληροφορίες για τον τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει έρευνα για «νομιμοποίηση εσόδων από φορολογική απάτη», αφού είχε παραδεχθεί πως ήταν κάτοχος ενός μυστικού τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, αφού προηγουμένως είχε διαψεύσει επανειλημμένα ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης πως διέθετε μυστικά εξωχώριο τραπεζικό λογαριασμό, μετά τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Mediapart.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου