Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Όταν λέει η .. FAZ για .. νεοναζιστική …χρυσή αυγή, είναι να …βαράς ..ενέσεις


.«Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, η λαϊκιστή της ρητορική, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς και όχι εθνικούς στόχους και οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλει στο ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πρότυπο επιτυχίας», έτσι ξεκινάει ο λίβελος της FAZ για την..νεοανακαλυφθείσα  ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών. 
( Οι θέλουν περισσότερες υποχωρήσεις από τους υποτακτικούς τους οι Γερμαναράδες η μας ετοιμάζουν νέους σωτήρες ).
Αρνητική εμφανίζεται στο ενδεχόμενο χορήγησης ενός νέου πακέτου για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία παράλληλα κατηγορεί την πολιτική ελίτ της Ελλάδας για «συνεχιζόμενη ανικανότητα, λαϊκιστική ρητορική και έλλειψη αξιοπιστίας».
Σε δημοσίευμα της, η FAZ παραπέμπει σε δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργου Τζωρτζόπουλου και επισημαίνει χαρακτηριστικά:.
Επίσης, αναφέρεται στις δυσκολίες ιδιωτικοποιήσεων στο παράδειγμα του λιμένα Θεσσαλονίκης και συνεχίζει: «Από τη διαφορά ανάμεσα στις μεγαλόστομες προβλέψεις και τη φειδωλή πραγματικότητα προκύπτει το χρηματοδοτικό κενό των 11 δισ. ευρώ που έχει υπολογίσει το ΔΝΤ μέχρι το 2016. Ο Στουρναρας προσπάθησε –τουλάχιστον ρητορικά– να το «κλείσει» σημειώνοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης. Για να προσθέσει ότι πολύ πιο σημαντικό είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι τέλος του χρόνου».
Στη συνέχεια, η FAZ αναφέρεται και στο ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως το Ταμείο «προέβλεψε ότι εάν δεν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα τότε του χρόνου θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων, αριστεροί και η νεοναζιστικη χρυσή αυγή θα ενίσχυαν τη δύναμή τους».
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο γεγονός σύμφωνα με την FAZ, είναι να «δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη η Ευρώπη», δίνοντας περισσότερα χρήματα. «Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ποιος ξέρει τι αυγή χαράζει στις δωρήτριες χώρες» καταλήγει.
 
 
 
Πηγή: Deutsche Welle
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου