Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αθάνατε Τσίπρα μεγαλύτερες πάσες δεν μπορούσε να κάνει ούτε ο …..Γκάλης
Ο δήθεν   πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έσπασε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ παροχολογίας, δηλώνοντας που θα μοιράσει τα χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, το οποίο ακόμα δε έχει επιτευχθεί ,αλλά σήμερα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τον άδειασε  δηλώνοντας :
Η συμφωνία με τους εταίρους μας είναι ότι αν έχουμε υπέρβαση από το στόχο τότε το 30% θα πάει σε περαιτέρω μείωση του χρέους, αλλά το 70% της υπέρβασης μπορεί να δοθεί….είτε για λόγους αναπτυξιακούς, είτε για λόγους κοινωνικής συνοχής. Για το ποια κατηγορία πρέπει να ωφεληθεί εφόσον υπάρξει υπέρβαση από το στόχο, (συνταξιούχοι, ένστολοι ή όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης). Δεν θα μπω στη συζήτηση αυτή γιατί δεν ξέρω αν θα έχουμε και πόσο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, που αφορά και το δημοσιονομικό κενό για τα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να πω τίποτε. Θα ήταν ανεύθυνο.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της ..Ελλάδος , η δήλωση αυτή θα είχε προκαλέσει μείζονα πολιτική κρίση. Εδώ τα ΜΜΕ την αντιμετωπίζουν χλιαρά, το ΠΑΣΟΚ κοιμάται και η Αντιπολίτευση έχει εξασφαλίσει με τις κραυγές της να μην την ακούει κανείς. 
 
 
ιχνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου