Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Θα τολμήσετε ρε πολιτικά ρεμάλια του κερατά;

Tα πολιτικά κνώδαλα που έχουν φτάσει στον πάτο του βαρελιού και τους έχει σιχαθεί όσο κανένα άλλον ο κοσμάκης θα τολμήσουν να θα καθίσουν στο σκαμνί τον θρασύτατο εξαπατητή των ψηφοφόρων, και ξεπουλητή της χώρας ; Η θα δείξουν για άλλη μια φορά πως… ότι τα σκατά… και η κουτάλα.  Ιδωμεν. .
Αντιμέτωπη με έναν τεράστιο πονοκέφαλο βρίσκεται από το πρωί η Βουλή καθώς διαβιβάστηκε σε αυτή δικογραφία κατά του Γιώργου Παπανδρέου προς διερεύνηση του αδικήματος εξαπάτησης εκλογέων, διασποράς ψευδώς ειδήσεων ή έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 με αφορμή κυρίως το "λεφτά υπάρχουν".
Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή μόνο με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών ώστε να χρειάζεται πρόταση εξεταστικής αλλά και με τα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος που αφορούν στην βουλευτική ασυλία. Κι αυτό γιατί τόσο όταν έλεγε το "λεφτά υπάρχουν" όσο και σήμερα ήταν και είναι απλός βουλευτής. Με απλά λόγια είναι πολύ πιθανό και για τον κ. Παπανδρέου να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθείται αυτές τις ημέρες με τους χρυσαυγίτες βουλευτές.
Δηλαδή απολογία στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κατ'άρχήν και εν συνεχεία στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα πρέπει να αποφασίσει αν θα άρει ή όχι την ασυλία του Γ.Παπανδρέου με συνέπεια να τον καθίσει στο σκαμνί της τακτικής δικαιοσύνης. Αν το σενάριο επιβεβαιωθεί τότε ήδη πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές προαναγγέλλουν πανηγύρι στην Ολομέλεια.


ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου