Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Προαναγγέλλει διώξεις και προς τα αριστερά ο ΣΑχλαΜΑΡΑΣ.
Στη «θεωρία των δυο άκρων» φαίνεται ότι επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται δήλωσε ότι εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή».
Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ξεπερνά και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.
Το γεγονός επιβεβαιώνει τόσο ο ρεπόρτερ του ΑΠΕ όσο και ο ανταποκριτής της "Ελευθεροτυπίας" στη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας, που ήταν παρόντες στην ομιλία.

«Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι, κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ουάσινγκτον όπου είχε σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο. Η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα».
Καλαματιανή ''γκαντεμιά'' στις ΗΠΑ

Με το που έφτασε ο Α. Σαμαράς Ουάσιγκτον γιά συνάντηση με τον Μπάϊντεν, έγινε ''κρατική χρεοκοπία'' δηλ. μερική διακοπή λιτουργίας κυβερνητικών υπηρεσιών ΗΠΑ (τα μεγάλα προβλήματα γιά τον Ομπάμα άρχισαν μετά την συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά 8 Αυγούστου). Με το που ανακοινώθηκε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της JPMorgan, ξέσπασε σκάνδαλο: Η JPMorgan τιμωρείται γιά ατασθαλίες στα στεγαστικά δάνεια με πρόστιμο 11 δισ. δολ. Ενώ, μόλις ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός θα συνευρεθεί σε ''δείπνο'' με τον φιλοχρήματο Μπιλ Κλίντον, ξέσπασε επίσης, σκάνδαλο γιά ατασθαλίες στο ''Ιδρυμα Κλίντον''. (Ματαιώθηκε και το ''σιόου'' του ''τουρίστα'' υπουργού Πολιτισμού, αφού εγκαίνια έκθεσης στην Ουάσιγκτον, δεν γίνονται)
Η συνάντηση έγινε λίγο πριν το μεσημέρι, Δευτέρα 30 Σεπ. στη Νέα Υόρκη. Οι koshers ήταν πολύ ευχαριστημένοι, επειδή την ημέρα που αναχωρούσε ο κ. Σαμαράς για τις ΗΠΑ, έγιναν οι συλλήψεις της ηγεσίας της νεοφασιστικής- νεοναζιστικής ''Χρυσής Αυγής''. Του είχαν διαμηνύσει ότι χωρίς αυτές, συνάντηση μαζί τους, με Μπάϊντεν και συνεδρίαση, υπουργικό με υπουργικό στο Ισραήλ, δεν γίνεται. Ο κ. Σαμαράς τόνισε στους συνομιλητές του ότι ''οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζί, αλλά παρασυρμένοι από την κρίση''.
Ο πρωθυπουργός ''άδειασε'' τον Μπένυ

που λίγες ημέρες πριν είχε πει (στο ελληνικό γεν. προξενείο Νέας Υόρκης, 24 Σεπ.) ότι ''η Ελλάδα είναι η 30η οικονομική δύναμη στον πλανήτη'' και στον ΟΗΕ (28 Σεπ.), ότι ''η Ελλάδα παρουσίασε εφέτος πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη''. Το ''άδειασμα'' στον Μπένυ, σύμφωνα με αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς στους kosher: «Η χώρα περνά μακρά κρίση για 6η συνεχή χρονιά. Το ΑΕΠ της έχει μειωθεί κατά 25%, η ανεργία έχει φθάσει στο 27% και στους νέους το 60%, οι πολίτες έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 40%. Η κατάσταση συγκρίνεται μόνο με την κρίση στην Αμερική την δεκαετία του 1930. Οι 'Eλληνες, έδειξαν υπομονή και αποφασιστικότητα και η χώρα βγαίνει βήμα-βήμα από την κρίση».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου