Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ξαφνικά ο Βενιζέλος προσεύχεται να γλιτώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου!;
Γιατί τον στέλνει στον πολιτικό καιάδα …ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ. Πρέπει όμως να υπάρχει κράτος εν λειτουργία.

Υποθαλάσσιο σεισμό πολλών Ρίχτερ, με απρόβλεπτη προς το παρόν συνέχεια, προκάλεσε στην κυβέρνηση η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα των υποβρυχίων, φτάνοντας στο σημείο να ανακοινώσει ότι θα καταθέσει πρόταση εξεταστικής για τη σύμβαση που υπέγραψαν το 2010 οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου παραχωρώντας τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον κ. Σάφα.
Ενδεικτικό της αναταραχής που έχει προκληθεί ήδη είναι ότι μικρή σημασία αποδίδεται πια στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη την εξαγγελία του για κατάθεση της πρότασης. Κι αυτό γιατί, όπως πιστεύουν όλοι στη Βουλή, και μόνο με την προαναγγελία του κ. Τσίπρα η ζημιά έγινε. Πιθανώς το ίδιο να σκέφτεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενε ότι η κατάθεση μιας απλής σχετικά ερώτησης θα προκαλούσε τέτοιο πρόβλημα στην κυβέρνηση. Κι όλα αυτά εξαιτίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, δείχνοντας ότι είχε τη μύγα, έσπευσε στη Βουλή να απαντήσει στον κ. Αβραμόπουλο, μολονότι ο ΥΠΕΘΑ ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι όσα είπε από του βήματος της Βουλής περί «υποβρύχιας δράσης» προκατόχων του αφορούσαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο και όχι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει ότι, όπως τα έφερε η μοίρα, ο κ. Βενιζέλος ξαναβρίσκει μπροστά του, έστω και έμμεσα, τη «λίστα Λαγκάρντ». Κι αυτό γιατί, έστω και υποσυνείδητα, θα «παρακαλάει» για παραγραφή των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου -λόγω των διπλών εκλογών που μεσολάβησαν τον Ιούνιο του 2012-, αφού με το ίδιο σκεπτικό θα παραγραφούν και τυχόν δικές του ευθύνες.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο κ. Βενιζέλος για την «απολογία» του, εν όψει των επόμενων φάσεων, στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι η σύμβαση που τελικά υπέγραψε με τον κ. Σάφα είχε προηγουμένως λάβει την έγκριση μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής, αφού το 2010 είχε ψηφιστεί όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
......

Γιώργος Λυκουρέντζος – Δημοκρατία
17 Μαΐου 2010. Το Ολυμπία αποκαλύπτει το μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων που σήμερα όλοι θυμήθηκαν: 1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.
Το LEFTeria-news, αναρτεί απόσπασμα από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου Του Κράτους, το οποίο παρουσίαζε το εν λόγω νομοσχέδιο, πριν ψηφιστεί.
Ολόκληρη την Έκθεση ,μπορείτε να την βρείτε εδω:
 Στην ίδια Έκθεση και συγκεκριμένα στην ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, σελ. 18, αναγράφεται ότι από τις διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου, προκαλείται, επι του Κρατικού Προϋπολογισμού, δαπάνη 1.321.000.000 η οποία κατανέμεται μέχρι το 2018.
Μετά την ανάλυση των δαπανών, ακολουθούν οι υπογραφές των υπουργών.
ιχνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου