Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΕΛΑ Η ΔΑΚΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ... ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ.
ΔΑΚΕ ΔΕ Ιωαννίνων: Ανοικτή επιστολή προς τη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ "Δημόσια και ανοικτά" ΓΙΑ "κάθε σκέψη ή πρότασή που αφορά στην αναβάθμιση της Δημόσιας Εκ/σης και του Εκ/κού".
ΜΙΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ" (ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΝΔ). 
ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΤΡΕΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΜΙΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ" (ΜΙΣΘΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ "ΤΟΥΣ")

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΤΡΕΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΜΙΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ "Υποκρισία; Αυταρχισμός; Σκόπιμη υποβάθμιση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου;" (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ΒΟΛΕΜΑ "ΔΕΞΙΟΥ" Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ "ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ", ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ... ΑΛΥΧΤΑΝΕ.)
ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΤΡΕΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ "ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ "ΠΟΥΛΑΝΕ" ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΔΕΞΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ" ΟΠΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΡΑΤΤΕΙ.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΥΤΗ.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΜΩΣ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ... ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΛΗΝΑ.

ΠΟΤΕ;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΩΣ ΟΣΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΝΑ "ΧΕΖΟΥΝ" ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ ΘΑ ΒΡΩΜΙΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΤΟΠΟΣ;

ΠΟΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ;
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ "Δημόσια και ανοικτά" ΓΙΑ "κάθε σκέψη ή πρότασή που αφορά στην αναβάθμιση της Δημόσιας Εκ/σης και του Εκ/κού".
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.

ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "με απόρρητο έγγραφό σας από τον τον Δ/ντη Β/θμιας Εκ/σης" ΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ; ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ Ή ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;
ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;
ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ... ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΩΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ:


ΔΑΚΕ ΔΕ Ιωαννίνων: Ανοικτή επιστολή προς τη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου

Ιωάννινα 7/10/2013
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
ΠΡΟΣ
Δ/ντρια Περ/κής Εκπ/σης
Ηπείρου
Κα  Χουλιάρα Θεοδώρα
Κα Δ/ντρια
Λάβαμε το μήνυμά σας ότι δεν επιθυμείτε να έχετε πλέον καμία επαφή μαζί μας και σεβόμενοι την  θέση σας αυτή αποφασίσαμε από τώρα και στο εξής να λέμε, Δημόσια και ανοικτά κάθε σκέψη ή πρότασή μας που αφορά στην αναβάθμιση της Δημόσιας Εκ/σης και του Εκ/κού, αναμένοντας από μέρους σας ανάλογες απαντήσεις
1.        Τον τελευταίο καιρό η Εκ/ση ταλανίζεται από τις υποκινούμενες καταλήψεις των σχολείων. Όμως εσείς λάμπετε δια  της απουσίας σας αφού δεν υπήρξε από μέρους σας η παραμικρή προσπάθεια για να προλάβετε το προαναγγελθέν φαινόμενο (συντονισμός Δ/ντών σχολείων, συλλόγων γονέων Δήμου Ιωαννιτών), ή έστω να το σταματήσετε. Ακόμη και στην τηλεοπτική σας εμφάνιση σε τοπικό κανάλι δεν καταγγείλατε το φαινόμενο  ανοικτά και ξεκάθαρα αλλά επιχειρήσατε στρογγυλοποίηση των πραγμάτων που ερμηνεύθηκε απλό τον καθένα κατά το δοκούν, προς τέρψιν όσων επιζητούν, για τους δικούς τους λόγους, τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και της κοινωνίας. Ταυτόχρονα δε και εντελώς αβασάνιστα δώσατε στο Δ/ντη Β/θμιας Εκ/σης άδεια απουσίας αφήνοντας τα Σχολεία ακέφαλα σε στιγμές κρίσης. Και το χειρότερο ; Αναθέσατε την ευθύνη αυτή σε Δ/ντή Κεντρικού Λυκείου ο οποίος έχει ταυτόχρονα να διαχειρισθεί την κατάληψη του δικού του σχολείου.  Προχειρότητα; Αδιαφορία; Σκοπιμότητα;
2.        Γιατί μέχρι σήμερα δεν ενεργοποιείτε τον πίνακα των Δ/ντων Σχολείων προκειμένου να καλυφθούν επιτέλους οι κενές θέσεις Δ/ντών;  Μήπως γιατί οι πρώτοι στον πίνακα είναι «δικοί σας» άνθρωποι που περιμένουν ευνοϊκότερη μεταχείριση μόλις εκκενωθούν και άλλες θέσεις Δ/ντών  σε κοντινά σχολεία; Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά έχει καμία σχέση με αυτό που ονομάζουμε διαφάνεια και αντικειμενικότητα; 
3.        Γιατί δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ( προκήρυξη θέσεων, μοριοδότηση, απόφαση ΠΥΣΔΕ κτλ) και εντελώς αυθαίρετα προχωρήσατε σε επιλεκτικός μετακινήσεις συναδέλφων στα γραφεία της Περιφέρειας; και είναι άραγε σύμπτωση που όλοι ή σχεδόν όλοι είναι «δικοί σας» άνθρωποι; Την ίδια όμως στιγμή αφήσατε εντελώς ακάλυπτα τα γραφεία της Β/θμιας Εκ/σης  με αποτέλεσμα αυτή να υπολειτουργεί.
4.        Στους συναδέλφους που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας γεμάτοι αγωνία και ανασφάλεια δηλώσατε κατηγορηματικά με την ντουντούκα ότι δεν πρόκειται  να κάνετε καμία υποχρεωτική μετακίνηση από νομό σε νομό.  Την ίδια όμως στιγμή, παρακάμπτοντας το ΠΥΣΔΕ, ζητούσατε με απόρρητο έγγραφό  σας από τον τον Δ/ντη Β/θμιας Εκ/σης να σας παραδώσει επειγόντως πίνακα πλεονάζοντος προσωπικού που θα μετακινηθεί . Κάτι που τελικά έγινε. 
  Υποκρισία; Αυταρχισμός; Σκόπιμη υποβάθμιση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου;
Κα Δ/ντρια
Σας ανατέθηκε η ευθύνη της Εκ/σης στην Ήπειρο λόγω της τρικομματικής κυβέρνησης και της γνωστής ποσόστωσης.  Η ΔΑΚΕ από την πλευρά της, ως συνδικαλιστική παράταξη  της συνέπειας και της σύνεσης, δεν βιάστηκε να σας κρίνει από την ιδεολογική σας τοποθέτηση. Εξάλλου στην Παιδεία ,που είναι ασφαλώς μια Εθνική υπόθεση, δεν έχουν θέση ούτε τα κόμματα ούτε τα χρώματα, Περίμενε, όπως  όφειλε να πράξει, να κριθείτε στην πορεία του χρόνου για τους στόχους, τις πράξεις, τα αποτελέσματα και την συμπεριφορά σας. Δυστυχώς όμως για σας, η κρίση του χρόνου, αν και αντικειμενική, δεν είναι καθόλου ευχάριστη.
Η εικόνα που ήδη δημιουργήθηκε δεν μπορεί πλέον να εξωραϊσθεί παρά την ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνετε από τις αριστερές παρατάξεις του Εκ/κού χώρου,  όχι βέβαια χωρίς ανταλλάγματα.
Μήπως ήλθε η ώρα να κάνετε αυτό που σας προτρέπει να κάνετε η Κ.Ε του κόμματος που ανήκετε;  Μιλάμε προφανώς για ευθιξία.
Μιλάμε για παραίτηση.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
             O Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας
          Μπόζιος Κωνσταντίνος   Ζέρβας Ευάγγελος    

ΠΗΓΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
ekdosi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου