Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Μισθοί, συντάξεις κατάσχονται ως...καταθέσεις

 Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΩΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

 

Μισθοί, συντάξεις κατάσχονται ως...καταθέσεις


Σε κατάργηση μισθών, συντάξεων αλλά και επιδομάτων ανεργίας ή θέρμανσης προχωρούν οι τράπεζες για χρέη στο Δημόσιο έπειτα από καταιγίδα εντολών που στέλνουν οι ΔΟΥ κατ'επιταγήν του υπουργείου. Το ακατάσχετο που ισχύει για ποσά έως 1.000 ευρώ προσπερνάται με τη «λογική» ότι μετά την πάροδο 24 ωρών από την πίστωση του λογαριασμού το ποσό που υπάρχει θεωρείται κατάθεση και όχι μισθός, σύνταξη ή επίδομα.
 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ... ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΑ "ΠΑΝΤΑ" ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ 5 ΕΥΡΩ.


Βάλτε τα λεφτά κάτω από το στρώμα! – Κάνουν κατασχέσεις σε καταθέσεις ακόμα και για οφειλές των 5 ευρώ 

ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΤΟΥ ΑΔΗΦΑΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΞΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΙ.
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΜΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΑΖΙΚΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ...
ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ 5 ΕΥΡΩ.Μαζικά αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων δέχονται οι τράπεζες, που ψάχνουν τρόπους να "φρενάρουν" δημόσιο και δήμους.
Στόχος είναι να μπει ένα όριο, για παράδειγμα 50 ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα διεκπεραιώνονται. παρόμοια αιτήματα, τα οποία δεν δημιουργούν κάποιο δημοσιονομικό όφελος για τα κρατικά ταμεία.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", οι τράπεζες καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώνουν παρόμοια αιτήματα, φθάνοντας συνολικά από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο τις... 80.000.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, εκτός από το δημόσιο και οι δήμοι έχουν μπει στο χορό τωνκατασχέσεων και αποστέλλουν κατασχετήρια για οφειλές από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα για εκπρόθεσμες πληρωμές κλήσεων ή ακόμα και οφειλές για τέλη της τάξης των 3 ευρώ, όπως το τέλος Νεκροταφείου.
Οι τραπεζίτες, φοβούνται ότι αν δεν υπάρξει παρέμβαση, πολλοί καταθέτες μπορεί να οδηγηθούν σε αναλήψεις ακόμα και των λιγοστών καταθέσεων που έχουν σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή λογαριασμούς μισθοδοσίας, ώστε να αποφύγουν την κατάσχεση για κάποια μικρή οφειλή που μπορεί να έχουν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κατασχέσεις ποσών από τους καταθετικούς λογαριασμούς για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα με τη θεσμοθέτηση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών της πρακτικής της ηλεκτρονικής κατάσχεσης.
Με την ηλεκτρονική κατάσχεση, θα μπορεί εκτός από την άμεση πληροφορία, την οποία έχει ήδη στη διάθεσή του να μπορεί να επιδίδει και ηλεκτρονικά το αίτημα της κατάσχεσης αντί της επίδοσης με κλητήρα, που γίνεται σήμερα, επισπεύδοντας τη διαδικασία και μειώνοντας τη γραφειοκρατία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακατάσχετο της μισθοδοσίας και της σύνταξης ισχύει μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο και όχι για άλλους φορείς στους οποίους μπορεί κάποιος να έχει οφειλές.


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ... ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...


 http://christossainis.blogspot.com
Ντροπή οι κατασχέσεις! Αλλά όταν βρεθεί ο πρώτος που θα τα πάρει στο κρανίο... τότε θα δουν πολλοί τα ρ4αδίκια ανάποδα! Το είπε κι η κυρία Βούλτεψη...

H ευρηματικότητα του Δημοσίου στην Ελλάδα δεν έχει, πραγματικά, όρια. Ειδικά όταν πρόκειται για εισπράξεις χρεών από τους πολίτες. Τότε κάνει τα πάντα, γίνεται πραγματικό αρπακτικό, προκειμένου να ξεπεράσει τις απαγορεύσεις του νόμου και να φέρει σε δύσκολη θέση τους οφειλέτες.
Στην προσπάθειά του αυτή έχει ως σύμμαχο την τραπεζική πρακτική, που οδηγεί σε άμεση κατάσχεση μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο. Η κατάσχεση γίνεται αυτόματα, 24 ώρες μετά την κατάθεση των μισθών και των επιδομάτων στο λογαριασμό του υπόχρεου, χωρίς κανέναν περιορισμό στο... ποσόν.
Και όλα αυτά συμβαίνουν μάλιστα κόντρα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, που συμπεριελήφθησαν σε νόμο, ότι ο μισθός των εργαζομένων έως το ποσόν των 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετος για οποιαδήποτε οφειλή και έναντι οποιουδήποτε οφειλέτη.
Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται γι' αυτή την καραμπινάτη παρανομία είναι εξωφρενική. Στηρίζεται στην αυθαίρετη ερμηνεία, πως αν ο δικαιούχος του συγκεκριμένου τραπεζικού-μισθολογικού λογαριασμού, στον οποίο κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξη, δεν τρέξει μέσα σε 24 ώρες να τον «σηκώσει» από την τράπεζα, τότε το ποσόν που περιέχεται σ' αυτόν θεωρείται αυτοδικαίως απλή τραπεζική κατάθεση!
Με αυτή την ερμηνευτική αλχημεία, ο δικαιούχος παύει να προστατεύεται από το ακατάσχετο, για ολόκληρο πλέον το ποσόν του λογαριασμού, αφού αυτός δεν αναγνωρίζεται ως μισθολογικός. Το αδιανόητο είναι πως, με τον τρόπο αυτό, είναι πολύ πιθανό να κατασχεθούν μαζί με τους μισθούς και επιδόματα ανεργίας, το επίδομα θέρμανσης, καθώς και πάσης φύσεως βοηθήματα που είναι εκ του νόμου ακατάσχετα.
Την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει ακέραιη η κυβέρνηση. Πιεζόμενη από την τραγική υστέρηση εσόδων (τα ληξιπρόθεσμα από την αρχή του χρόνου έφθασαν ήδη τα 5,3 δισ. ευρώ), έχει δώσει εντολές στους εφόρους να πιέσουν ασφυκτικά τους πολίτες, τους οποίους απειλούν πλέον ανοικτά και χωρίς περιστροφές με κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Βέβαια, ο πολίτης μπορεί να αντιδράσει και να προστατευθεί. Είτε σηκώνοντας όλο το ποσόν την ημέρα της κατάθεσης (αυτό προφανώς δεν γίνεται πάντα μέσω ΑΤΜ) είτε προσκομίζοντας δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο λογαριασμός περιέχει μόνο τις αποδοχές του. Και οι δύο περιπτώσεις δείχνουν έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού. Αντί να εφαρμόσει τη νομιμότητα, η εξουσία συνεχίζει να εξαπατά και παιδεύει τους πολίτες. Είναι ντροπή, που η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να απαλείψει. 
 
 
 
Από enet, μέσω "Το Γρέκι"Sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου