Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Tα νεοφιλελεύθερα γερμανοτσογλανάκια της δωσίλογης ακροδεξιάς μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... «Μοιράζουν» τα... νοσοκομεία!

Την ώρα των Λαϊκών Δικαστηρίων, με λαϊκούς δικαστές, τα γελάκια θα γίνουν πικρά...

Τον «συντονισμό» έχουν αναλάβει οι Παπαμιμίκος και Ανδρουλάκης.
Τελικά, σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν αλλάζει... Πυρετώδεις είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συσκέψεις στα επιτελεία των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς στελέχη πηγαινοέρχονται στα γραφεία με φακέλους, σημειώσεις, έγγραφα κ.λπ.
Οχι, μη φανταστεί κανείς ότι ασχολούνται με τα "καυτά" θέματα της καθημερινότητας (βλ. πετρέλαιο θέρμανσης, φόροι ακινήτων κ.ο.κ.). Τα πρόσωπα για τα νέα ΔΣ στα νοσοκομεία ψάχνουν...
50-50
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να... μοιράσουν την "πίτα" σε ό,τι αφορά τις θέσεις ευθύνης και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα συμφωνήσουν.
Μέχρι στιγμής, αυτό που φαίνεται είναι πως η αναλογία θα είναι 50-50, μια επιλογή που δεν βρίσκει σύμφωνους τους βουλευτές του πρώτου κόμματος, οι οποίοι θεωρούν ότι οι διορισμοί πρέπει να είναι ανάλογοι των ποσοστών που είχαν οι... δύο κυβερνητικοί εταίροι στις εκλογές του '12...
Πρόοδος
Οπως και να έχει, παρά τις διαφωνίες έχει αρχίσει να σημειώνεται πρόοδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στο "Μεταξά" βρίσκεται ήδη πρόσωπο που είχε προταθεί από τη ΝΔ, ενώ το Τζάνειο "πήγε" στο ΠΑΣΟΚ.
Στο Κρατικό Νίκαιας ο διοικητής "χρεώθηκε" στη ΝΔ, μέσα από την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή.
Τέλος, το Θριάσιο φαίνεται ότι το "παίρνει" το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ασκληπιείο η ΝΔ...
Ενταση
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε περιφέρειες που τα νοσοκομειακά ιδρύματα είναι περισσότερα από δύο, στις... διαπραγματεύσεις συμμετέχουν ενίοτε και οι τοπικοί βουλευτές.
Σε αυτές τις συσκέψεις, η ένταση δεν λείπει, καθώς οι... υποχρεώσεις είναι πολλές και συχνά αντικρουόμενες.
Τελικά, ο στίχος "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση στη χώρα - με εξαίρεση, βεβαίως, τους μισθούς και τις συντάξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου