Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Τον βραβεύουν σαν "μη κρατικοδίαιτο" !!! και τον "επιδοτούν" με κρατικά (δικά μας) εκατομμύρια !!!

Χαράτσια στο λαό - Κρατική επιδότηση (!) 170 εκ. ευρώ στον Μυτιληναίο! Προς θεού... δεν υπάρχει καμία περίπτωση και κανένας δεν λαμβάνει μαύρο πολιτικό χρήμα ή μίζες! Κι όποιος τολμήσει να υπονοήσει κάτι τέτοιο, θα επιληφθεί η αδέκαστη δικαιοσύνη!

Τον βραβεύουν σαν "μη κρατικοδίαιτο" !!! και τον "επιδοτούν" με κρατικά (δικά μας) εκατομμύρια !!!
Απόφαση με πολλά ερωτηματικά της ΡΑΕ υπέρ Αλουμίνιον 
Η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου μπορεί να αγοράζει ρεύμα κάτω του κόστους και να πουλάει αυτό που παράγει σε υπερδιπλάσια τιμή
Πλήθος ερωτημάτων εγείρει η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), που είναι αρμόδια για τη διαιτησία, να προσφέρει στην εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου και να αγοράζει ρεύμα κάτω του κόστους και να...
πουλάει αυτό, που παράγει, σε υπερδιπλάσια τιμή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Η ΑΠΟΨΗ, η διαδικασία της διαιτησίας αποτελεί «διαιτησία χωρίς αγώνα, αφού εν τω μεταξύ η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Αλουμίνιον είχε λάβει κανονικά Άδεια Λειτουργίας και μπορούσε να προμηθεύσει με ρεύμα το εργοστάσιό της, διαιτησία χωρίς γήπεδο, αφού δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και Αλουμίνιον επί του αντικειμένου της διαδικασίας, διαιτησία με πρόβλημα και στο διαιτητή, αφού ο επιδιαιτητής και αντιπρόεδρος της ΡΑΕ δεν εμφανιζόταν αμερόληπτος στις υποθέσεις της Αλουμίνιον (π.χ. η πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ υπ’ αριθμ. 341 του περασμένου Ιουλίου, όπου ψήφισε υπέρ της Αλουμίνιον)».
Η εφημερίδα κάνει λόγο για δώρα, που «δεν τα έχουμε δει πουθενά αλλού παρά μόνο από τους νονούς στα βαφτιστήρια» και για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος», αφού – όπως αναφέρει – η απόφαση της διαιτησίας βγήκε κατά πλειοψηφία (με την ψήφο του επιδιαιτητή Θωμαδάκη) και καθορίζει ότι η Αλουμίνιον θα πληρώνει για το ρεύμα που καταναλώνει περίπου 18% φθηνότερα απ΄ ό,τι οι υπόλοιπες βιομηχανίες.

Ποιος θα πληρώνει τη διαφορά μεταξύ του κόστους και της χαμηλότερης τιμής, με την οποία θα προμηθεύεται ρεύμα η Αλουμίνιον ;», διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου, που δίνει αμέσως την απάντηση :

«Φυσικά, εμείς οι υπόλοιποι καταναλωτές, γιατί τη διαφορά αυτή η ΔΕΗ θα πρέπει να την εισπράξει από τους υπόλοιπους με αύξηση των τιμολογίων».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το «πλέον εξωφρενικό στην όλη υπόθεση», που είναι το γεγονός ότι «πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μυτιληναίος συμπεριλήφθηκε από την Κάπα Research στη λίστα με τους 10 καλύτερους Έλληνες επαγγελματίες, το βασικό κριτήριο δε που καθόρισε για τους 10 αυτούς επαγγελματίες είναι ότι… δεν γιγαντώθηκαν από το Δημόσιο. Προσέξτε πόσες επιδοτήσεις παίρνει ετησίως από το Δημόσιο ο κ. Μυτιληναίος, μόνο από τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας :

22.500.000 ευρώ/χρόνο από την τιμή κάτω του κόστους, που καθόρισε η διαιτησία της ΡΑΕ για την προμήθεια ρεύματος από τη ΔΕΗ.

58.000 ευρώ/χρόνο από την υψηλότερη τιμή ρεύματος, με την οποία πουλάει ρεύμα η Αλουμίνιον από τη δική της μονάδα ηλεκτροπαραγωγής (συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας), σε σχέση με αυτήν, με την οποία προμηθεύεται από τη ΔΕΗ.

90.000.000 ευρώ/χρόνο από την αμοιβή για τα ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος) των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής του Μυτιληναίου, χρήματα που εισπράττει κατόπιν ενεργειών και αποφάσεων της ΡΑΕ και του αρμόδιου υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου (όπως συμβαίνει και για τα παραπάνω 58.000 ευρώ).

Σύνολο : πάνω από 170.000.000 ευρώ/χρόνο επιδοτήσεις για τον επιχειρηματία, που… δεν συντηρείται από το Δημόσιο».

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, «πέρα από τις όποιες ενέργειες της ΔΕΗ σε επίπεδο προσφυγών κλπ., το θέμα ανάγεται και σε ένα άλλο επίπεδο, καθαρώς πολιτικό, αφού γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα σχετικά με τη θέση του κ. Παπαγεωργίου σε όλα τα παραπάνω. Δεν μπορεί το αρμόδιο μέλος μιας κυβέρνησης να ανέχεται όλα τα παραπάνω, την ίδια στιγμή που για όλους τους υπόλοιπους ετοιμάζονται αυξημένοι φόροι, χαράτσια, ΦΑΠ, κλπ.».

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΑπό τότε που ο ένας απ' τους "σωτήρες" μας, ο "εγώ και ο πρωθυπουργός" Βενιζέλος, εφηύρε και εφάρμοσε, το χαράτσι στην ιδιοκτησία (και την πληρωμή του, μέσω της ΔΕΗ), από τότε που η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα στα ήδη "τσακισμένα" νοικοκυριά, χωρίς ...διάκριση, σε εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς και πάμφτωχους, από τότε ακόμα είχαμε μάθει -μάλλον "από σπόντα"-, ότι ο επιχειρηματίας Μυτιληναίος, χρωστούσε στη ΔΕΗ (αυτή την ίδια ΔΕΗ, που έκοβε το ρεύμα), κάποιες δεκάδες εκατομμύρια !!! "...το φέσι της Αλουμίνιον της Ελλάδος (θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος) έχει φτάσει στα 107 εκ. ευρώ, που μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σκαρφαλώνει  στα 110 εκατομμύρια !" ανέφερε δημοσίευμα της εποχής...
 
Από τότε κι ενώ με θράσσος οι Γερμανοτσολιάδες, μιλούσαν
για πολίτες "μπαταχτσήδες" κλπ,
για το "πως θα σωθούμε, αν δεν πληρώνουμε όλοι;" κλπ,
τα κανάλια τους και οι φυλλάδες τους, "έθαψαν" το θέμα...

Ξανα-ακούσατε τίποτα, από τότε;
Αν όχι, διαβάστε παρακάτω.
Θα "πέσετε -πάλι- από τα σύννεφα"...


============================

Από newsbeast μέσω edo-provokatoras  (Το Γρέκι) Sibilla