Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Την προστασία της πρώτης κατοικίας ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

Την προστασία της πρώτης κατοικίας ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο την ίδια στιγμή που η Τρόικα επιβάλλει στην Ελλάδα τους πλειστηριασμού.ς


Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ενέκρινε οδηγία, η οποία προβλέπει, για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καλύτερη προστασία από τους κινδύνους που ενέχουν τα στεγαστικά δάνεια, οι διακυμάνσεις των επιτοκίων ή ακόμα και η προσωρινή αδυναμία των οφειλετών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


Η νέα οδηγία ουσιαστικά κάνει πιο δύσκολο τον πλειστηριασμό και δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στον δανειολήπτη κι όχι στις τράπεζες. Η οδηγία πάντως αφορά μόνο τα μελλοντικά δάνεια και δεν έχει αναδρομική ισχύ.


"Για καινοτόμο απόφαση" κάνει μάλιστα λόγο ο ισπανός εισηγητής της οδηγίας, Αντολίν Σάντσεζ Πρεσέδο. «Στόχος μας είναι να γίνει πιο δύσκολος ο ανεύθυνος δανεισμός, να βελτιωθεί ο επαγγελματισμός του κλάδου και να προστατευθεί ο καταναλωτής. Η στεγαστική πίστη φτάνει το 52% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και μπορεί να αποτελέσει ατμομηχανή για την ανάκαμψη της οικονομίας», αναφέρει ο σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτυής.

 http://mlagananews.blogspot.com/2013/12/blog-post_930.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου