Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Άμα δεν σβήσουν ρε το πρόστιμο στον κουβαρντά Βαρδινογιάννη σε ποιον θα σβήσουν…. Σε εσένα ρε κακομοίρη ;
Tην περασμένη Παρασκευή κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία των γνωστών πλέον πολιτικών τυχάρπαστων  Στουρνάρα – Βρούτση και θα συζητηθεί αύριο, σύμφωνα με την οποία:
Σβήνονται αναδρομικά πρόστιμα 1,2 δισ. ευρώ που έχουν επιβληθεί το 2010 και 2011 σε εταιρείες πετρελαιοειδών για τις λεγόμενες «τριγωνικές συναλλαγές για εισαγωγή πετρελαίου». Δηλαδή, αγοράζουμε πετρέλαιο π.χ. από την Ουκρανία και το φέρνουν στην Ελλάδα μέσω Κύπρου για να γλυτώσουν τους υψηλούς φόρους εισαγωγής ξένων προϊόντων στην Ελλάδα.
Το 2010 είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε αυτές τις «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω «φορολογικών παραδείσων» του εξωτερικού καθώς είχε διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, εταιρείες εισαγωγών στην Ελλάδα καυσίμου αλλά και άλλων προϊόντων γλύτωναν την καταβολή μεγάλων ποσών για φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε δηλαδή να κάνουμε με ένα καλά στημένο σύστημα λαθρεμπορίας που ο νόμος του 2010 ήθελε να καταστρέψει.
Τώρα όμως, με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σβήνονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις εισαγωγικές εταιρείες και στις εταιρείες πετρελαιοειδών στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικής αξίας 1,2 δισ.

 

Τσουχτερά πρόστιμα σε εταιρείες πετρελαιοειδών

 

Σκανδαλώδης παρέμβαση υπέρ εταιρείας πετρελαιοειδών

 

Επιβληθέντα πρόστιμα συνολικού ύψους 381.300 ευρώ

σε εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών

 

Σάλος για το πρόστιμο – μαμούθ που σβήστηκε ως δια μαγείας

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου