Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Ευτυχείτε…. άστεγοι. Με ..εντολή της τρόικας Θα βάλουν σόμπες και λάμπες στα παγκάκια.
O βαρύς χειμώνας κάνει την εμφάνισή του στην χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα (υπολογίζονται από την ΔΕΗ σε 380.000 τα νοικοκυριά που έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλής), το πετρέλαιο θέρμανσης λίγο κάτω από 1,3 ευρώ στην Αθήνα και μέχρι και 1,5 ευρώ στην επαρχία και μια Ελλάδα να προσεύχεται να περάσει γρήγορα αυτό το κύμα ψύχους πριν θρηνήσει κι άλλα θύματα μιά και η γερμανόδουλη κυβέρνηση υπόσχετε ότι μέχρι τα… Χριστούγεννα θα σύνδεση σε… μερικούς το ρεύμα. Στους άστεγους όμως τι θα κάνει ; θα τους βάλει λάμπες στα..παγκάκια;
Η Ελλάδα της εξαθλίωσης μπαίνει στον πιο δύσκολο χειμώνα της εποχής των Μνημονίων, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, χωρίς ρούχα, καλά-καλά...και χιλιάδες άστεγους. Μόνο στην Αθήνα υπολογίζονται στις εξήντα χιλιάδες
Σήμερα 28χρονος βρέθηκε κρεμασμένος σε υπόστεγο αγροτικής κατοικίας στο Αίγιο  και ….Πηγές της τρόικας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν την επιμονή της κυβέρνησης να διατηρηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
 Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, απέναντι στις ελληνικές προτάσεις περί προστασίας των φτωχών νοικοκυριών, αφορούν, όπως λένε χαρακτηριστικά, «την ύπαρξη αστέγων που κοιμούνται στους δρόμους σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, γεγονός που πρέπει να αποδεχθεί και η Ελλάδα» και συνεχίζουν να απαιτούν «η κυβέρνηση να ασχοληθεί μόνο με αυτούς που μπορούν έστω και εν μέρει να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους».
 «Για όσους έχουν να πληρώσουν, να υπάρξει μέριμνα. Όσοι δεν έχουν, ας τους φροντίσει το κράτος» είναι η λογική των επικεφαλής της τρόικας, όπως λένε πηγές που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις. Ας βάλει θερμαινόμενα παγκάκια, και χημικές τουαλέτες .Στο κάτω – κάτω μια βόλτα στα jumpo θα σας πείσει για την ευημερία που έχετε. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου