Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Πληρώνουμε και τα προφυλακτικά στους νταβατζηδες .
Για «ιλιγγιώδη» ποσά που δόθηκαν προς τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους κατά την περίοδο των Μνημονίων κάνει λόγο ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται στοιχεία του προϋπολογισμού σύμφωνα με τα οποία η σχετική δαπάνη «έχει αυξηθεί κατακόρυφα στα χρόνια των μνημονίων, όπου η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές. Συγκεκριμένα, η δαπάνη έχει υπερτριπλασιαστεί τα δύο πρώτα έτη των μνημονίων και έχει δεκαπλασιαστεί το 2012». 
Επισημαίνει ότι το 2012- χρονιά του PSI- η δαπάνη ανήλθε στα 635 εκατ. ευρώ και εξηγεί «δόθηκαν στην εταιρεία LAZARD 25 εκατ. ευρώ και στην δικηγορική εταιρεία CGSH (Hamilton) 6 εκατ. και 1,5 εκατ. ανά μήνα καθυστέρησης, ως σύμβουλους για την διεκπεραίωση του PSI». 
Τονίζει μάλιστα ότι το ποσό 1,116 δισ. ευρώ δόθηκαν σε μια περίοδο κατά την οποία «λήφθηκαν μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας». Υπό αυτά τα δεδομένα ρωτά τον υπουργό: «Για τους  λόγους  της ραγδαίας αύξησης των δαπανών αναφορικά με τα έξοδα του δημοσίου χρέους κατά την μνημονιακή τριετία 2010-2012. Για τον τρόπο επιλογής των εταιρειών- συμβούλων, αν δηλαδή διεξάγεται διεθνής διαγωνισμός όπως προβλέπεται  από το δημόσιο λογιστικό. 
Για τις εταιρείες που  έχουν ορισθεί σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου ανά κατηγορία προσφερόμενων υπηρεσιών και έτος (αναλυτική κατάσταση). Για τα ποσά που έχουν καταβληθεί ανά εταιρεία (αναλυτική κατάσταση)» ενώ παράλληλα ζητά να του κατατεθούν «τα πρακτικά των σχετικών αποφάσεων του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους και τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί μεταξύ ελληνικού δημοσίου και εταιρειών».
protothema
Κάποτε οι πουτάνες έδιναν την είσπραξη της ημερας  στον νταβατζη τους, και αυτός έκανε έλεγχο για το πόσες βίζιτες έκανε, από το πόσες καπότες  έλλειπαν από αυτές που της έδωσε.. Το ίδιο κάνουν και τώρα στον Σαμαρά .Η διάφορα είναι ότι τις καπότες τις πλήρωναν οι νταβατζήδες, ενώ τώρα τις πληρώνουμε εμείς. 
 
  ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου