Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Η «στενοχώρια» του ..Μπόμπολα ενεργοποιεί τους πάντες
Εδώ και χρόνια τα απόβλητα των νοσοκομείων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα «οικιακά» που μπαίνουν σε λευκούς σάκους και οδηγούνται στην χωματερή όπως τα απορρίμματα  των δήμων, και τα «μολυσματικά» που μπαίνουν σε κόκκινους σάκους και πηγαίνουν σε ειδικό επεξεργαστή-αποτεφρωτήρα.
Αιφνίδια στις 20 Δεκέμβρη οι υπεύθυνοι της χωματερής, του Υπ. Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Αττικής άρχισαν να κάνουν ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ελέγχους σε όσα απορριμματοφόρα έρχονταν από νοσοκομεία, να ανοίγουν … όλους τους σάκους (!), να επιθεωρούν το περιεχόμενό τους και να δημιουργούν ζητήματα με κυριολεκτικά ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Π.χ. να ισχυρίζονται πως κενές φιάλες από ορούς ανεξαρτήτως περιεχομένου, χαρτιά συσκευασίας, μπουκάλια από απορρυπαντικά και απολυμαντικά, πρέπει να θεωρούνται «μολυσματικά». Επιστρατεύτηκαν μάλιστα «επιθεωρητές περιβάλλοντος» που γνωμοδότησαν περισπούδαστα διά της … επισκόπησης πως κάποιοι λεκέδες από μπενταντίν ήταν … αίμα.
Απορριμματοφόρα κατασχέθηκαν, υπεύθυνοι νοσοκομείων συνελήφθησαν (!), μάλιστα υποδιοικητής νοσοκομείου οδηγήθηκε κανονικά σε κελί (!!), αφού του αφαιρέθηκαν ζώνη, κορδόνια κλπ … «για να μην αυτοκτονήσει» (!!!). Άμεσα οι διοικητές των νοσοκομείων («μιλημένοι», «τρομοκρατημένοι» ή και τα δύο) υπέκυψαν σε αυτόν τον ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ και ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ εκβιασμό, έδωσαν εντολές στα νοσοκομεία να μπαίνουν όλα σχεδόν τα σκουπίδια σε κόκκινους σάκους και μάλιστα προχώρησαν και σε ενέργειες στοχοποίησης και «ενοχοποίησης» του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Π.χ. στο Γενικό Νίκαιας κλήθηκαν σε … απολογία (!) νοσηλεύτριες σε συγκεκριμένες βάρδιες, στο ΚΑΤ δόθηκε εντολή να συνοδεύονται από γιατρούς (!!) τα σκουπίδια στην χωματερή κλπ …
Η εξήγηση για όλα αυτά τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ …

Το κόστος αποκομιδής των «οικιακών» αποβλήτων είναι περίπου 6 λεπτά το κιλό.
Το κόστος αποκομιδής των «μολυσματικών» αποβλήτων είναι 2 ευρώ το κιλό.
Η ιδιωτική εταιρεία του αποτεφρωτήρα μολυσματικών ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα.

Επειδή λοιπόν η εταιρεία («Ηλέκτωρ») είχε … κεσάτια, πέσανε τα σχετικά τηλέφωνα και οι υπεύθυνοι περιφέρειας, οι υπεύθυνοι της περιφέρειας – ΕΣΔΚΝΑ, και οι υπεύθυνοι των υπουργείων περιβάλλοντος και υγείας ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ … ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ.
Διαμορφώνεται λοιπόν ορατότατος κίνδυνος μέσα σε λίγους μήνες να εξαντληθούν τα πενιχρά κονδύλια των νοσοκομείων για λειτουργικές δαπάνες (να πεταχτούν -κυριολεκτικά- στα σκουπίδια) και να μην υπάρχει φράγκο για φάρμακα, αναλώσιμα, τρόφιμα … Η δημόσια περίθαλψη καταρρέει, οι επιτήδειοι θησαυρίζουν.

Πηγή: Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών – Α.Ρ.Σ.Ι.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου