Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

"Ήξεις, αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις"
Η κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε  μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση ελήφθη κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανέκρουσε δηλαδή πρύμναν η κυβέρνηση στο ζήτημα του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Προκειμένου να κάνει ενισχυτική πάσα στον τελειωμένο βενιζέλο-Πασοκ, αλλά  και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής και του δυσβάσταχτου πολιτικού κόστους αναγκάζεται να αποσύρει τη σχετική ρύθμιση με νέα τροπολογία που θα μετακυλύει την επιβάρυνση στον ΕΦΚ στα ποτά και τα τσιγάρα που θα αυξηθεί κατά 5 λεπτά. 
Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετο και πολιτικά μετέωρο τον Μπουμπούκο ο οποίος "έχυνε ιδρώτα" στα τηλεπαράθυρα υπερασπιζόμενος μακιαβελικά το μέτρο, από το οποίο το Μαξίμου είχε εξ αρχής λάβει αποστάσεις . Υπό τα νέα δεδομένα δεν αποκλείεται να είναι ο πρώτος υπουργός που θα πέσει στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αλλαγή κλίματος, έχοντας ολοκληρώσει όμως το έργο της διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να αναιρέσει ψηφισμένο νόμο "αδειάζοντας" κατ ουσίαν τον αρμόδιο υπουργό είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση και της δυσαρέσκειας στο πρόσωπο του Μπουμπουκο .
Όπως πρώτο αποκάλυψε το Sofokleousin.gr η επικοινωνιακή στρατηγική του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών έβγαλε "όφσάιντ" τον υπουργό Υγείας ο οποίος αγωνίστηκε μόνος του να πείσει για την αναγκαιότητα ενός κατάφορα άδικου μέτρου.
Ως ισοδύναμο μέτρο, προκρίθηκε η επιβολή "έκτακτης εισφοράς" 5 λεπτά ανά πακέτο στα τσιγάρα και στα ποτά.
Τις επόμενες ώρες μάλιστα θα κατατεθεί τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα καταργείται το τέλος στα νοσοκομεία.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ύστερα από τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου, και διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα.
 
 
ιχνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου