Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να κάνουμε δήλωση οι….. Έλληνες στους…. Γερμανούς.
Το πολύ-πολύ να μας κάνουν ….Δίστομο … Βιάννο… η… Καλάβρυτα. Δηλώστε τους… όρχεις σας, για να …ησυχάσετε . Μην αναγνωρίζετε τους κατ΄ ομολογία τους Γερμανούς …εισπράκτορες.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται τόσο οι έφοροι όσο και οι πολίτες από τις μεγάλες ανατροπές που ισχύουν ήδη από χθες στο φορολογικό σύστημα της χώρας, αλλά δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για αυτές ακόμη ούτε οι εφορίες, ενώ εκτιμάται ότι θα περάσουν και τουλάχιστον μία ως δύο εβδομάδες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθούν και αν εφαρμοστούν στην πράξη όλες οι νέες ρυθμίσεις.
Η μη υποβολή πάσης φύσεων δηλώσεων τιμωρείται πλέον αυστηρότατα με πρόστιμα που ξεκινούν από 100 ευρώ για εκπρόθεσμες απλές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων έως και το διπλασιασμό της οφειλής για δηλώσεις ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.λπ. Επιπλέον, ουδείς θα λαμβάνει φορολογική ενημερότητα (η οποία πλέον θα δίνεται μόνο για ένα μήνα) εάν έχει παραλείψει να υποβάλει οποιαδήποτε δήλωση την τελευταία 5ετία.
Από το πρωί της Πέμπτης και μέχρι αργά το βράδυ, εκατοντάδες έφοροι έχουν κληθεί να κάτσουν ξανά «στα θρανία» και να μετάσχουν σε ειδικά σεμινάρια του υπουργείου, για να μάθουν τι θα ισχύει πλέον στα θέματα χρεών, φορολογικών παραβάσεων, υποβολής δηλώσεων, πληρωμών φόρων κλπ. Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που είχαν οι έφοροι, με τις αλλαγές αυτές επιβάλλονται πλέον δρακόντεια πρόστιμα έως 100% και από την πρώτη μέρα καθυστέρησης για την υποβολή δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων (ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ, ενώ καταργούνται ο προσωρινός έλεγχος και τα «αθεώρητα» δελτία αποστολής.
Επιπλέον απαγορεύεται πια η υποβολή συμπληρωματικής ή τροποποιητικής δήλωσης, από τη στιγμή που θα εκδοθεί εντολή ελέγχου.
Αν αυτή εκδοθεί, το ΑΦΜ του φορολογουμένου «κλειδώνει» και δεν μπορεί να σπεύσει να δηλώσει καμία μεταβολή. Τα δύο αυτά μέτρα σημαίνουν ότι οι μικρομεσαίοι που αποτελούν το 80% της αγοράς και αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες, απειλούνται με «ξαφνικό θάνατο» από την εφορία, ενώ μόνον οι μεγάλες και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν οργανωμένα λογιστήρια και μεγάλα κεφάλαια θα μπορούν να περνάνε άνετα από τον «σκόπελο» των προθεσμιών για την υποβολή κάθε δήλωσης.


Όταν βλέπεις έναν άθλιο  να λέει ότι @adonisgeorgiadi…. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως "δημόσιο" δε σημαίνει "δωρεάν" σε ΚΑΜΙΑ χώρα του κόσμου ούτε στην πρώην ΕΣΣΔ σε πιάνει τρόμος για το ποιους έχεις να κάνεις. Τι σημαίνει ρε σκουπιδοτενεκέ το …Δημόσιο; Απλώς να μας τα παίρνεται με μηδέν προσφορά η ανταπόδοση ; Οι πουτάνες τα δίνουν ..αβλεπεί και όχι όλες. 
 
 
 
 
ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου