Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Λόγια μεγάλων ανδρών!…


Papoulias_diafthoraΕίμαστε πια στο 2014 και οι Έλληνες αισθάνονται πιο αισιόδοξοι γιατί όπως μας λένε αυτοί που ξέρουν, όλα θα πάνε καλά εφέτος. Εντάξει, θα είναι με κάποιες δυσκολίες αλλά είπαμε, οικονομικά θα αναπτυχθούμε!
Αν δεν υπήρχαν λεφτά, θα βλέπαμε αυτές τις μέρες τον κόσμο να τρέχει στους δρόμους με χαρά -όπως τότε που πήραμε το Euro- για να  εκτονώσει το συναίσθημα της αισιοδοξίας που τον διακατέχει. Δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι στα πρώτα βήματα του έτους της εξόδου από το μνημόνιο!
Όπως προείπα, θα γινόταν αυτό αν δεν υπήρχαν λεφτά, τώρα όμως που έχουμε, σκάσαμε από το πολύ φαγητό και… πώς να τρέξεις τώρα; Άσε που έχουμε και άλλες γιορτές μπροστά μας. Υπομονή λοιπόν μερικές ημέρες ακόμα και μετά, χαρές και πανηγύρια.
Μέσα στη μη εκδηλωμένη, ακόμα, χαρά που έχουμε, προστίθενται και άλλες και να δω πως θα τις αντέξουμε όλες μαζί. Διάβασα -δεν με είχαν καλέσει βλέπεις για να τον ακούσω- ότι η προεδράρα μας μίστερ μίστερ μίστερ Παπούλιας -ο φτωχός του Θεού- , πιστεύει ότι το 2014 θα είναι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές, πολιτικά θα είμαστε σε καταστολή και ότι έχει την αισιοδοξία του μαχητή όπως την έχει και ο άλλος μίστερ μίστερ μίστερ Στουρνάρας.
Μας είπε επίσης ότι θα πρέπει να πάρουν κεφάλια οι αρμόδιοι στο θέμα της διαφθοράς και τον ενόχλησε που αθωώθηκαν οι εμπλεκόμενοι στο θέμα του χρηματιστηρίου. Περίεργο αυτό, κάπου θα μπερδεύτηκαν οι δικαστές μας, θα νόμισαν ότι δικάζουν υποθέσεις οφειλετών σε Τράπεζες…
Πρόεδρε, δεν πιστεύω να μας δουλεύεις και εσύ ο καθαρός και αμόλυντος ε;  Θεωρητικά μιλάς για τους διεφθαρμένους πολιτικούς και των προηγούμενων ετών έτσι;
Καταλαβαίνω όμως ότι δεν πρέπει να ενοχλήσουμε πρόσωπα και πράγματα, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική ηρεμία που έχουμε. Καταλαβαίνω ακόμα ότι η διαφθορά των άλλων, είναι πιο βαριά από τη δική μας ή έστω, των “δικών μας παιδιών”.
Κατά τα άλλα αγαπητέ μας Πρόεδρε, ξέρω ότι συμπάσχεις με αυτούς που πεινούν, με αυτούς που αγωνιούν αν θα έχουν “αύριο” σπίτι ή δουλειά, και γενικά με όσους οικονομικά περνούν δύσκολα. Είπα ότι το ξέρω, γιατί και εσύ λίγο-πολύ τις ίδιες αγωνίες περνάς.
Πρόεδρε, εμείς οι κάτοικοι της Μποτσουάνα, εεε, της Ελλάδας ήθελα να πω, είμαστε χαρούμενοι που σε έχουμε στην κορυφή μας, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι μας προστατεύεις θεσμικά από πιθανόν φασιστικές πολιτικές πρακτικές και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.
Χαίρε Προεδράρα μας, οι μελλοθάνατοι, δε θα σας κάνουν το χατίρι να πεθάνουν και ελπίζω να σας χαιρετήσουν όλους όπως πρέπει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου